Vívó-vb: négy magyar a főtáblán női párbajtőrben is

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.07.14. 18:03
A kiemelt Szász Emese mellett a keddi selejtezőben nyújtott teljesítménye eredményeként Antal Edina, Budai Dorina és Révész Julianna is pástra léphet majd a női párbajtőrözők 64-es tábláján, a moszkvai vívó-világbajnokságon.

Antal a keddi csoportszakaszban – amelyben öt tusig zajlottak a mérkőzések – mind a hat ellenfelét legyőzte, ezzel közvetlenül a főtáblára került, akárcsak Budai, aki 5/1-gyel zárta az első kört.

Révésznek viszont a szerdai folytatáshoz még egy párharcot meg kellett nyernie, mivel hatfős csoportjában 4/1-gyel végzett. A direkt kieséses, már – elvileg – 15 találatra vívott asszóban az argentin Isabel Di Tella volt az ellenfele, akit 13:12-re vert meg. Az elején meglepetésre az argentin vezetett, mégpedig 5:1-re, azután viszont jött a fordítás, majd 13:10-es állást követően két tus Di Tellától, amikor lejárt a vívóidő.

A főtábla első körében a világranglistán éllovas Szász a szerb Danijela Iliccsel, Antal a hongkongi Man Vaj Vivian Konggal, Budai a korábban olasz, tavaly óta brazil színekben versenyző olasz Nathalie Moellhausennel, Révész pedig a ténylegesen olasz Mara Navarriával vív az első fordulóban.

Női párbajtőrben – a világbajnokság honlapja szerint – 167-en indultak. Korábban férfi párbajtőrben is mind a négy magyar biztosította helyét a főtáblán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik