Vívó-vb: Knapek kiverte a hatszoros olimpiai bajnokot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.16. 15:56
Valentina Vezzali sem tudta megállítani Knapek Edinát a moszkvai vívó-világbajnokságon, ezzel a magyar tőröző bejutott a negyeddöntőbe, akárcsak a férfi kardválogatott.

A harmadik főtáblás mérkőzésén Knapeknek a sportág egyik legnagyobb alakja jutott, az egyéniben és csapatban összesen hatszoros olimpiai és tizenötszörös világbajnok olasz vívó még úgy is esélyesebbnek számított, hogy legjobb időszakán vélhetően már túl van. A tavalyi vb-n még harmadik tudott lenni, és a világranglistán most is az élcsoportban, egészen pontosan a hatodik helyen áll, míg Knapek az 54.

Ehhez képest az asszó a várakozástól teljesen elütő képet mutatott, a rendszerint pontos Vezzali ezúttal nem tudta eredményesen befejezni támadásait, Knapek viszont hatékonyan szúrt. Az első szakasz ugyan passzivitás miatt tus nélkül és gyorsan lement, a másodikban viszont Knapek 5:0-ra elhúzott, s a pihenő is még az ő 5:1-es vezetésénél kezdődött. A folytatásban sem változott a forgatókönyv, a kétszeres vb-bronzérmes magyar tőröző végig hatékonyabb maradt, s meglepően magabiztos, hattusos győzelmet aratott. Az elődöntőbe jutásért, azaz a biztos éremért az orosz Aida Sanajevával mérkőzik majd.

A magyar férfi kardválogatott két győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe. A Szilágyi Áron, Szatmári András, Decsi Tamás, Gémesi Csanád összeállítású együttes a vb honlapja szerint előbb simán verte az ausztrálokat, majd szoros küzdelemben, kéttalálatnyi különbséggel az ukránokat. A vb újszerű lebonyolítása miatt a folytatásra pénteken kerül sor, csütörtökön csak a kilencedik helyig vívják le a mérkőzéseket a csapatok.A magyarok a negyeddöntőben az oroszokkal vívnak majd. A versenyben harminc válogatott indult.

Férfi kardban nem rendeznek csapatversenyt a jövő évi riói olimpián, így ebben a szakágban csak egyéniben lehet kvótát szerezni a májusban kezdődött 11 hónapos kvalifikációs időszakban.

VÍVÓ-VB, MOSZKVA
NŐI TŐR
A 64 KÖZÖTT

Varga Gabriella
Mohamed Aida 15:10
Knapek Edina–Melissa Rebolledo (mexikói) 15:8

A 32 KÖZÖTT
Knapek Edina
–Astrid Guyart (francia) 10:9
Martina Batini (olasz)–Varga Gabriella 15:10

A 16 KÖZÖTT
Knapek Edina
–Valenctina Vezzali (olasz) 13:7

FÉRFI KARD
A 32 KÖZÖTT
Magyarország
–Ausztrália 45:16

A 16 KÖZÖTT
Magyarország
–Ukrajna 45:43

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik