Vívó-vb: nincs magyar a nyolc között, Knapek és Mohamed is búcsúzott

Vágólapra másolva!
2013.08.07. 12:50
null
Magyar vívó nem jutott be női tőr egyéniben a legjobb nyolc közé (Fotó: Mirkó István)
A nyolcaddöntő jelentette a végállomást Knapek Edina és Mohamed Aida számára a Budapesten zajló vívó-világbajnokságon. A női tőr egyéni küzdelmeiben Knapek az olasz Carolina Erbától kapott ki 14:13-ra, míg Mohamedet szintén egy olasz rivális, Elisa di Francisca győzte le, méghozzá imponáló fölénnyel, 15:3-ra. Korábban Varga Gabriella az első körben kikapott, a 32 között Varga Katalin pont honfitársától, Knapektől szenvedett vereséget szoros csatában.

 

 

Knapek és Mohamed a nyolcaddöntőben egy időben lépett pástra a 16 között, ám míg az egyik mérkőzésen, Mohamed ellen az olimpiai bajnok olasz Elisa di Francisca folyamatosan adta a tusokat, a másik páston végig élt a magyar remény. Mohamed nagyon egyoldalú találkozóján Solti Antal tanítványa csak 0:5-nél adta első találatát, s összességében csak háromig jutott.

„Nagyon csalódott vagyok, mert szorosabb eredményre számítottam, de nem tudtam felvenni az olasz ritmusát” – mondta letörten a távirati irodának a Törekvés 37 éves sportolója.

A 32 között Varga Katalint búcsúztató Knapek gyorsan megszerezte a vezetést a szintén olasz Carolina Erba ellen, majd fokozatosan gyűjtögette a találatokat 8:3-ig. Riválisa azonban még a második pihenő előtt megkezdte a felzárkózást, s a szünet után egy tusra megközelítette a magyart (8:7). Ezt a támadást Knapek még visszaverte, s később 10:8-ra is vezetett, ám Erba ezt követően mégis egyenlíteni tudott, majd 12:10-re elhúzott. Az utolsó fél percben Knapek visszajött a meccsbe, s nyolc másodperccel a vége előtt 13:13-ra egyenlített. Az ezt követő ráadásban Erba volt a kedvezményezett, így Knapeknek támadnia kellett, de a győztes tust az olasz adta.

„Az elején jól ment a vívás, bíztam benne, hogy meg tudom tartani az előnyömet, de az utolsó három percben szinte lebénult a lábam, nem tudtam mit tenni” – nyilatkozta Knapek, hozzátéve, hogy a ráadás előtt adott két tusa után meg sem fordult a fejében, hogy nem ő talál majd a hosszabbításban.

VÍVÓ-VB, NŐI TŐR, EGYÉNI
A DÖNTŐBEN
Arianna Errigo (olasz)–Carolin Golubytskyi (német) 15:8

AZ ELŐDÖNTŐBEN
Carolin Golubytskyi (német)–Elisa di Francisca (olasz) 13:12
Arianna Errigo (olasz)–Inna Deriglazova (orosz) 15:11

A NEGYEDDÖNTŐBEN
Elisa di Francisca (olasz)–Larissza Korobejnyikova (orosz) 15:5
Carolin Golubytskyi (német)–Carolina Erba (olasz) 15:5
Inna Deriglazova (orosz)–Diana Jakovleva (orosz) 15:9
Arianna Errigo (olasz)–Valentina Vezzali (olasz) 15:8

A 16 KÖZÖTT
Elisa di Francisca (olasz)–Mohamed Aida 15:3
Carolina Erba (olasz)–Knapek Edina 14:13

A 32 KÖZÖTT
Knapek Edina–Varga Katalin
15:13
Mohamed Aida
–Anne Sauer (német) 15:7

A 64 KÖZÖTT

Knapek Edina
–Astrid Guyart (francia) 15:13
Varga Katalin–Alekszandra Szinita (ukrán) 15:13
Mohamed Aida–Martyan Jelinska (lengyel) 13:12
Valentina Vezzali (olasz)–Varga Gabriella 12:10

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik