Vívó-vb: Knapek Edina és Mohamed Aida nyolcaddöntős

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.08.07. 11:47
Knapek Edina Varga Katalint, míg Mohamed Aida a német Anne Sauert legyőzve bejutott a legjobb 16 közé a női tőrözők szerdai egyéni versenyében a budapesti MOL vívó-világbajnokságon.

A magyar–magyar párharcban az első találatot Knapek adta, majd 5:1-re és 8:3-ra is elhúzott. Az első pihenőt Knapek 8:5-ös vezetésénél kezdték meg, a szünet után azonban Varga közelített honfitársához, s feljött 12:10-re. Ezt követően Knapek újítani tudott, ellépett 14:10-re, majd ismét Varga pillanatai következtek, 14:13 után azonban Knapek bevitte a döntő tust.

„Ne haragudj!” – borult könnyes szemmel csapattársa nyakába a győztes. A két versenyző pár pillanatig egymást nyugtatgatta, majd Varga azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy bár szeretett volna győzni, nincs elkeseredve.

„Sok éve vívunk együtt, ismerjük egymást. A vége felé feltámadtam, de nagyon sok érvénytelen találatot vittem be” – mondta.

Knapek a győztes mérkőzés után arról beszélt, hogy – miként egymás elleni asszóikban mindig, úgy most is – minden találatért nagyon meg kellett dolgozniuk.

„Az egymás közötti asszóinkat nézve majdnem döntetlenre állunk. Egyszer egyikünk, másszor másikunk győz, most nekem sikerült” – mondta Knapek Edina.

Mohamed Aida, miután az első tust bevitte, folyamatosan adta a találatokat Anne Sauernek. Az összességében sima mérkőzés során mindig megvolt a magyar három-négy tusos előnye, a végén pedig fölényes, 15:7-es sikerrel jött le a pástról.

A nyolcaddöntőben Mohamed az olimpiai bajnok olasz Elisa Di Franciscával, míg Knapek a szintén olasz Carolina Erbával mérkőzik meg. Mindketten 11.45-től lépnek pástra.

VÍVÓ-VB, NŐI TŐR, EGYÉNI
A 32 KÖZÖTT

Knapek Edina–Varga Katalin
15:13
Mohamed Aida
–Anne Sauer (német) 15:7

KORÁBBAN

A 64 KÖZÖTT

Knapek Edina
–Astrid Guyart (francia) 15:13
Varga Katalin–Alekszandra Szinita (ukrán) 15:13
Mohamed Aida–Martyan Jelinska (lengyel) 13:12
Valentina Vezzali (olasz)–Varga Gabriella 12:10

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik