Vívó ob: Szatmári és Szilágyi együtt győzött, Szász érem nélkül maradt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.11.26. 22:46
Az olimpiai bajnok Szilágyi Áron és a világbajnok Szatmári András vezette Vasas az esélyeknek megfelelően könnyedén nyerte meg a férfi kardozók viadalát a vívók országos bajnokságának vasárnapi zárónapján, melyen a csapatversenyeket rendezték meg.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a női kardozók éremmeccseire került először sor. A döntőt az egyéni bajnok Pusztai Liza vezette BVSC I-es csapata és az MTK vívta. Utóbbiban már pástra lépett a világranglista-vezető Márton Anna, aki az egyéni versenyen még nem vett részt, mert a nemzetközi szövetség dubaii kongresszusán vette át az összetett világkupa megnyeréséért járó elismerést. Hazaérkezése után első útja tulajdonképpen az ob-ra vezetett, melyen vezérletével a kék-fehérek aranyérmesként zárták a napot, a finálét magabiztos, kilenc tusos előnnyel megnyerve.női kardozók éremmeccseire került először sor. A döntőt az egyéni bajnok Pusztai Liza vezette BVSC I-es csapata és az MTK vívta. Utóbbiban már pástra lépett a világranglista-vezető Márton Anna, aki az egyéni versenyen még nem vett részt, mert a nemzetközi szövetség dubaii kongresszusán vette át az összetett világkupa megnyeréséért járó elismerést. Hazaérkezése után első útja tulajdonképpen az ob-ra vezetett, melyen vezérletével a kék-fehérek aranyérmesként zárták a napot, a finálét magabiztos, kilenc tusos előnnyel megnyerve.

Következetek a férfi tőrözők. A fegyvernem aranycsatájában sporttörténelmi összecsapásnak lehettek tanúi a nézők, a labdarúgásban megszokott FTC-UTE rangadó ugyanis először jött létre ebben a szakágban. Az összecsapás bajnoki döntőhöz méltó volt, kezdetben a lila-fehérek voltak előnyben, ám a Szabados-testvérek, Gábor és Kristóf vezette zöld-fehérek fordítottak és kéttusos győzelmet aratva szerezték meg a klub első felnőtt bajnoki diadalát ebben a számban.

A női párbajtőrözőknél némi meglepetésre két vidéki csapat, a békéscsabai AVA és az egyéni bajnok Dékány Kinga vezette OMS-Tata került döntőbe. A bajnoki cím végül utóbbi együttesé lett, melyben elsősorban Kun Anna villogott.

Az ob talán legnagyobb meglepetése ebben a szakágban született, miután az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese a Vasassal elbukta az elődöntőt, majd a bronzcsatát is, így – szombati negyeddöntős egyéni búcsújával – érem nélkül zárta az ob-t.

Következett a férfi kard, melyben szinte már a reggeli rajt előtt oda lehetett volna adni az aranyat a Szilágyi Áron és Szatmári András fémjelezte Vasasnak. A szombati egyéni döntőben egymás ellen vívott két klasszis – akik közül Szatmári nyert – ezúttal közösen harcoltak az aranyért, s összességében simán meg is szerezték azt. A fináléban 45:31-es győzelmet arattak a Decsi Tamás vezette Kertvárosi VSE csapatával szemben.

Női tőrben a Törekvés fiatal csapata diadalmaskodott, ezzel a klub első aranyát nyerte, méghozzá úgy, hogy legyőzte a két nagy favoritot, az elődöntőben a BHSE-t, a fináléban pedig az UTE-t. A döntőben a lila-fehéreknél Mohamed Aida ott volt a páston, ám az együttes másik klasszisa, Kreiss Fanni rosszullét miatt nem vívott.

A nap döntője a férfi párbajtőrözőké volt, melyben a Rédli András, Somfai Péter, Siklósi Gergely alkotta BHSE kilenc tussal verte az egyéni aranyérmes Bányai Zsombor vezette Vasast.

VÍVÓ OB, CSAPATEREDMÉNYEK
FÉRFI KARD
Elődöntő:

Vasas–UTE 45:38
KVSE–MTK 45:36
A 3. helyért:
MTK–UTE 45:33
Döntő:
Vasas–KVSE 45:31
Végeredmény: 1. Vasas (Szatmári András, Szilágyi Áron, Nagy Pál, Galgóczy Tamás), 2. KVSE (Decsi Tamás, Baaken Mátyás, Fekete Kovács Benedek, Hegedűs Márton), 3. MTK (Iliász Nikolász, Kovács István, Péch Miklós, Singer Martin)

NŐI KARD
Elődöntő:

BVSC 1.–Vasas 45:41
MTK-TFSE 1. 45:26
A 3. helyért:
Vasas–TFSE 1. 45:34
Döntő:
MTK-BVSC 1. 45:36
Végeredmény: 1. MTK (Márton Anna, Garam Nóra, Maxwell Caitlin, Mihalik Nóra), 2. BVSC (Bérczy Dorottya, Mikulik Júlia, Nagy Valentína, Pusztai Liza), 3. Vasas (Katona Renáta, Kelecsényi Mirabella, Kornéth Emese, Pénzes Borbála)

FÉRFI PÁRBAJTŐR
Elődöntő:

BHSE 1.–Vasas 2. 45:21
Vasas 1.–BVSC 1. 45:26
A 3. helyért:
BVSC 1.–Vasas 2. 45:39
Döntő:
BHSE 1.–Vasas 1. 39:30
Végeredmény: 1. BHSE (Jesus Lugones, Rédli András, Siklósi Gergely, Somfai Péter), 2. Vasas (Bakos Bálint, Bányai Zsombor, Koch Máté, Nagy Dávid), 3. BVSC (Andrásfi Tibor, Bánsági Barnabás, Kiss Gergő, Komáromy-Poros Csongor)

NŐI PÁRBAJTŐR
Elődöntő:

OMS-Tata–Vasas 2. 45:36
AVA–BVSC 1. 45:27
A 3. helyért:
BVSC 1.–Vasas 2. 45:43
Döntő:
OMS-Tata–AVA 45:43
Végeredmény: 1. OMS-Tata (Büki Lili, Gnám Tamara, Kun Anna, Molnár Petra), 2. AVA (Dékány Kinga, Kazár Dóra, Petri Renáta, Szabó Réka), 3. BVSC (Borsody Emma, Gonda Borbála, Honti-Kiss Dominika, Szabó Laura)

FÉRFI TŐR
Elődöntő:

FTC 1.– Törekvés 1. 45:34
UTE 1.–BHSE 1. 42:38
A 3. helyért:
Törekvés 1.–BHSE 1. 45:31
Döntő:
FTC–UTE 45:43
Végeredmény: 1. FTC 1. (Szabados Gábor, Szabados Kristóf, Hári Máté, Széki Bence), 2. UTE (Balogh Boldizsár, Mendrey Tamás, Mészáros Tamás, Nedeljkovic Mateja), 3. Törekvés (Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Maior Mátyás, Nagy Balázs)

NŐI TŐR
Elődöntő:

UTE–BHSE 2. 45:18
Törekvés–BHSE 1. 42:40
A 3. helyért:
BHSE 1.–BHSE 2. 45:25
Döntő:
Törekvés–UTE 45:39
Végeredmény: 1. Törekvés (Hajas Nóra, Nekifor Erika, Pásztor Flóra, Szalai Szonja), 2. UTE (Kreiss Fanni, Mesteri Viktória, Mohamed Aida, Zámbó-Gólya Fruzsina), 3. BHSE (Balogh Orsolya, Knapek Edina, Kondricz Kata, Lupkovics Dóra)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik