P. A. 2017.11.26 21:00 Frissítve: 2017.11.26 22:56

Vívó ob: Márton Anna a reptérről beesve ért fel a dobogó tetejére

A hétvégi országos vívóbajnokság (slussz)poénját az MTK női kardozói, köztük Márton Anna szolgáltatta, aki vasárnap szó szerint a repülőtérről esett be a Gerevich-csarnokba.  

Márton Anna szombaton még Dubaiban vette át az év végi világranglista-elsőségért járó díjat

 

Az MTK 22 éves kiválósága a szombati egyéni versenyben nem védhette meg címét, mert a nemzetközi szövetség dubai kongresszusán volt jelenése, ahol átvette az év végi világranglista-elsőségért járó elismerést.

 
Szatmári és Szilágyi együtt győzött, Szász érem nélkül maradt – az ob további eredményeiről itt olvashatnak

„Meg sem fordult a fejemben, hogy a ranglista élén zárhatom az évet, így nagyon meglepődtem, amikor kiderült – jegyezte meg Márton Anna. – Nagyon örülök neki, mert különlegesen értékes siker, amely a legjobb vívók közül is csak keveseknek adatik meg. Az év végi első hely, amelynek megszerzéséhez az egész idényben kiegyensúlyozottan kell teljesíteni, kiváló visszajelzést ad nekem arról, hogy annak ellenére is jó úton járok, hogy a világ- és az Európa-bajnokság gyengébben sikerült a vártnál. Az ünnepség is hatalmas élmény volt. Életemben először jártam Dubaiban – a filmek sem tudják hűen érzékeltetni ennek a napsütötte, csillogó-villogó futurisztikus helynek a varázsát."

Márton gépe délben landolt, és a repülőtérre érkezve a vívót újabb örömhír várta: együttese a fináléig menetelt.

„Nem vettem biztosra, hogy a csapatom bejut a döntőbe, de az elutazás előtt összekészítettem a vívócuccomat, hátha szükség lesz rá. A lányok pedig elintézték nekem, hogy idén mégse csak külső szemlélője legyek az ob-nak – mondta Márton, aki hozzátette: sosem érkezett még reptérről versenyre. Poénosnak tartottam a helyzetet, de a döntőt már komolyan vettem."

Igazolt hiányzás helyett ob-arany lett a jutalma.

2019.12.11 23:19:30

Egyéb egyéni L. P. I.

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

2019.12.11 14:14:03

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A sikeres emberek imázsát az ápolt kezek és a sima borotvált bőr jellemzi. (x)

2019.12.09 22:38:18

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A kollektív bűnösség elve mindig visszatetsző.

2019.12.06 21:13:49

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Jött a hihetetlen sorstragédia: az idős sportember az óceánt átszelő repülőúton elkezdett félrebeszélni, kiderült, hogy agyvérzést kapott.

2019.12.04 10:12:01

Egyéb egyéni TÓTH ANITA

„Hogy kimondják-e vagy sem, nem változtat azon, hogy esélyesként megyek az olimpiára.”