Vívó GP: Márton Anna hatodik lett Szöulban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.03.29. 13:47
Címkék
Márton Anna hatodik lett a kardozók szöuli Grand Prix-versenyén. A férfiaknál Decsi Tamás volt a legjobb magyar, ő a nyolcaddöntőben búcsúzott.

A magyar szövetség honlapja beszámolójában emlékeztet arra, hogy a 20 éves Mártonnak három egymást követő világkupa-, illetve Grand Prix-versenyen sikerült a legjobb nyolc közé jutnia: januárban Athénban nyolcadikként, februárban Gentben harmadikként végzett. Közben pedig még megnyerte a korosztályos Európa-bajnokságot Mariborban.

Szöulban Márton előbb egy venezuelai rivális ellen nyert 15:8-ra, majd a tavaly vb-harmadik orosz Jana Jegorjan következett, és sima 15:7 lett a vége. A nyolc közé jutásért a dél-koreai Hvang Szeo Na volt az ellenfél, és Márton ezúttal 15:9-re diadalmaskodott.

A negyeddöntőben aztán a világranglistát toronymagasan vezető, egyéni világbajnok ukrán Olga Harlannal szemben már nem sikerült a bravúr (5:15), és a magyar vívó végül a hatodik helyen végzett.

A másik magyar, Várhelyi Anna 76. lett, míg a férfiaknál Decsi Tamás a 16., Szilágyi Áron a 17., Szatmári András a 26., Iliász Nikolász az 59., Gémesi Csanád pedig a 62. helyen zárta szereplését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik