Vívó Eb: legjobb magyarként Knapek a 16. lett női tőrben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.06.10. 17:30
Knapek Edina a 16. helyen végzett a strasbourgi vívó Európa-bajnokságon, ezzel a női tőrözők keddi versenyében ő volt a legjobb magyar.

Knapek Edina a csoportküzdelmek során három asszót nyert meg és hármat veszített el, míg Jeszenszky Szilvia 4/2-es, Kreiss Fanny és Varga Gabriella pedig egyformán 3/2-es mutatóval lépett tovább, közvetlenül a 32-es táblára.

Ott aztán utóbbi három vívó számára véget is ért az egyéni verseny, Knapek azonban tusszegény asszóban, egy találatnyi különbséggel legyőzte a lengyel Hanna Lyczbinskát.

A folytatásban a fegyvernem legendás alakjával, a hatszoros olimpiai és 14-szeres világbajnok olasz Valentina Vezzalival csapott össze. A mérkőzés kevés tust hozott, és sokáig úgy tűnt, hogy Vezzali érvényesíti a papírformát, ám Knapek az utolsó másfél percben 4:1-es hátrányból fel tudott állni, s két másodperccel a vége előtt egyenlített. Az egyperces „hirtelen halálban" aztán a magyar vívó kapta a találatot, így véget ért számára az egyéni verseny.

Jeszenszky 19., Varga 22., Kreiss pedig 23. lett.

A keddi versenynapon még a kardozó Gémesi Csanád van versenyben, aki az elődöntőben a tavaly, Budapesten világbajnok orosz Venjamin Resetnyikovval csap össze.

VÍVÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, STRASBOURG
NŐI TŐRVÍVÁS
A 32 között

Knapek Edina–Hanna Lyczbinska (lengyel) 5:4
Alekszandra Szinyta (ukrán)–Kreiss Fanny 15:14
Sandra Bingenheimer (német)–Jeszenszky Szilvia 15:10
Marta Lyczbinska (lengyel)–Varga Gabriella 15:9
A 16 között
Valentina Vezzali (olasz)-Knapek 5:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik