HIRDETÉS
MTI 2014.06.11 16:54 Frissítve: 2014.12.07 02:35

Vívó Eb: Izraelt legyőzve hetedik a férfi párbajtőr-válogatott

A hetedik helyen végzett a férfi párbajtőr-válogatott a strasbourgi vívó Európa-bajnokságon.

 

A Boczkó Gábor, Imre Géza, valamint az egyéniben győztes Rédli András, továbbá Somfai Péter alkotta csapat a 16-os táblán előbb legyőzte a hollandokat, majd a negyeddöntőben kikapott az oroszoktól, így a legjobb esetben is csak az ötödik helyen végezhetett.

Ehhez a további két mérkőzését meg kellett volna nyernie, de balszerencséjére éppen a szakág egyik legerősebb együttesével, a franciával találkozott, amely előzőleg a spanyoloktól kapott ki, meglepetésre.

A magyar válogatott – a hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint – küzdött tisztességgel, "de azért érthetően más volt ez a meccs, mintha a legjobb négy között rendezték volna". Négy asszóig fej fej mellett haladt a két csapat, a folytatás azonban a házigazdáknak sikerült jobban.

A hetedik helyért az izraeliek következtek, akik ellen végre összejött ismét a győzelem.

A világranglistán éllovas magyar válogatott az elmúlt években sikert sikerre halmozott, tavaly, Budapesten megnyerte a világbajnokságot, azután viszont Imre Géza - aki egyébként szerdán lázasan vívott - hosszabb pihenőt kért, Boczkó Gábor pedig a mostani idény egy jelentős részét vállsérülés miatt kihagyta.

Az MVSZ honlapján Udvarhelyi Gábor fegyvernemi vezetőedző így értékelt: „Nem akarok olyan objektív okokra hivatkozni, amelyek egész évben hátráltattak bennünket. Mint ahogy nem mentegetőzöm Géza lázas betegsége okán sem. Ugyanakkor tíz világverseny után kódolva volt, hogy egyszer nem sikerül.”

Szerinte jobb, hogy most történt ez, mint jövőre, az olimpiai kvalifikáció évében.

„A versenyzők mind a felkészülés, mind a verseny során mindent megtettek a sikerért. Nem akarom és nem is fogom őket hibáztatni. Az előttünk álló feladatokra kell koncentrálni, ami elsőként a világbajnokság” – mondta.

Hozzátette még, hogy ez a legerősebb magyar csapat. „Véleményem szerint optimális körülmények között továbbra is minden nemzetet le tudnak győzni ezek a fiúk!”

A párbajtőrözők versenyében 17 válogatott indult.

VÍVÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
FÉRFI PÁRBAJTŐR, CSAPAT

A 7. helyért
Magyarország-Izrael 45:38

A 16 között:
Magyarország-Hollandia 45:32
Negyeddöntő:
Oroszország-Magyarország 45:32
Spanyolország-Franciaország 44:43
Ukrajna-Észtország 19:13
Svájc-Izrael 39:32
Az 5-8. helyért:
Franciaország-Magyarország 45:40
Elődöntő:
Spanyolország-Oroszország 43:37
Svájc-Ukrajna 35:34
Döntő:
Svájc–Spanyolország 45:34

2019.01.20 00:17:09

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Annak, hogy napjaink fiataljai az emberiség sokáig öröknek és egyetemesnek hitt, újabban azonban jórészt feledésre ítélt értékeit, értékrendjeit, erényeit, együttélési szabályait megismerjék, a bőrükön érezzék és agyukba, lelkükbe véssék, leghatékonyabb eszköze a szervezett formában űzött sport.

2019.01.09 18:33:09

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Judd Trump, Stuart Bingham, Luca Brecel és Jack Lisowski a Gerevich-sportcsarnokban mutatja meg tudását.

2019.01.17 00:20:46

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Mindegy, hogy az óceán melyik partján robbant ki a három legnagyobb doppingbalhé (THG, Armstrong, Rusada) – egyik rendszer sem pozitív minták miatt dőlt meg, hanem mert valaki borított belülről.

2019.01.15 23:48:00

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ritkán hallunk munka közben megsérült bankárról vagy pékről, s általában az operaénekesnek sem a színpadon, ária közben megy el örökre a hangja. A profi pályafutás kényszerű befejezése kétségkívül nagy trauma, ám ha a versenyzőnek van civil »menekülő útvonala«, legalább félig kész terve a hogyan továbbra, túlélhető.

2019.01.15 10:44:13

Egyéb egyéni nemzetisport.hu