Vívó Eb: Budai Dorina a 16. helyen végzett párbajtőrben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.06.19. 14:53
null
Budai (szemben) lett a legjobb magyar (Fotó: MTI)
Budai Dorina a nyolcaddöntőben fejezte be szerdai szereplését, és a 16. helyen végzett párbajtőrben a düsseldorfi Európa-bajnokságon.

A 32-es táblán egyedüliként versenyben maradt magyar vívó a címvédő Katrina Lehis búcsúztatása után egy újabb észttel, a tavaly Eb-bronzérmes, 2013-ban, Budapesten világbajnok Julija Beljajevával mérkőzött. Ellenfele a csoportkört a legjobb eredménnyel zárta, Budai azonban nem ijedt meg tőle, fegyelmezett, türelmes vívással verte meg. Hamar 3:1-es előnybe került, innentől kezdve taktikusan hátrált, többnyire hatékonyan védte a kényszerűségből kezdeményező ellenfele támadásait.

Kovács Iván, a női párbajtőrözők vezetőedzője oldalról biztatgatta Budait, arra figyelmeztette, hogy csak tényleges kitörésre védjen, a „kamu” támadásoknak ne dőljön be. Ez többnyire sikerre is vezetett, többször is volt négytusnyi a különbség, amiből a végéig megmaradt három.

A negyeddöntőért a magyar vívónak Ewa Trzebinskával kellett megküzdenie. A lengyel ellen ugyanakkor már nem tudott olyan koncentrált maradni, mint addig, 3:3 után fokozatosan nőtt a különbség, Budai nem tudta védeni ellenfele támadásait, az ő indításai pedig nem értek célt, végül kilenc találat különbséggel maradt alul.

Szabó Réka a 36., Muhari Eszter a 40., Kun Anna a 43. lett.

VÍVÁS
EURÓPA-BAJNOKSÁG, DÜSSELDORF
NŐI PÁRBAJTŐR

A 64 között:
Budai Dorina–Katrina Lehis (észt) 13:12
Bianca Benea (román)–Szabó Réka 15:12
Alexandra Ndolo (német)–Kun Anna 14:12
Sara Fernández Calleja (spanyol)–Muhari Eszter 15:11
A 32 között:
Budai Dorina–Julija Beljajeva (észt) 15:12
A 16 között:
Ewa Trzebinska (lengyel)–Budai Dorina 15:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik