Vívó Eb: bronzérmes lett a kardozó Gémesi Csanád

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.06.10. 19:17
null
Gémesi Csanád nyerte a magyarok második érmét az idei Európa-bajnokságon (Fotó: Mirkó István – archív)
Gémesi Csanád bronzérmet nyert a férfi kardozók keddi versenyében a strasbourgi vívó Európa-bajnokságon.

 

A tavalyi budapesti világbajnokság hetedik helyezettje a vb-győztes orosz Venjamin Resetnyikovval került szembe az elődöntőben, ahol közel állt a bravúrhoz. Az asszó elején ugyan nem találta a távolságot, több támadása is rövid volt, 1:4 után azonban felzárkózott, sőt a vezetést is átvette.

MÉG NEM TUD SZÍVBŐL ÖRÜLNI
„A legfontosabb asszóm a Rousset elleni negyeddöntő volt, legjobban pedig abban a csörtében vívtam, amikor kikaptam Resetnyikovtól" – nyilatkozta versenye után a magyar szövetség honlapjának Gémesi Csanád, aki azt is elmondta, hogy még nem tud igazán örülni a bronzéremnek, mert nyerni szeretett volna, ám nem is szomorú.
„Úgy gondolom, Csanád az elmúlt két évben folyamatosan fejlődik, és most ismét lépett egyet előre" – mondta elégedetten Navarette József, Gémesi edzője, hozzátéve, hogy szerinte tanítványa előtt még szebb jövő áll, s még komolyabb sikereket érhet el.

Az egyperces szünet 8:7-es állásnál kezdődött, aztán a pihenő után egy darabig felváltva születtek a találatok. Gémesi 10:10 után adott egy tust, majd még egyet, utóbbit azonban videózás után elvették tőle. 12:10 helyett így maradt a 11:10, azután Resetnyikov – egy Gémesi által erősen vitatott tussal – egyenlített, és előnybe is került, Gémesi pedig ekkor már nem tudott eredményes lenni. 11:14-nél bevitt még egy tust, az utolsó akció azonban az orosz kardozóé volt.

A nap során korábban Gémesi, aki idén második volt a madridi világkupán, a főtáblán a lengyel Adam Skrodzki, majd a fehérorosz Aliakszandr Bujkevics ellen nyert, a negyeddöntőben pedig annál a francia Nicolas Rousset-nál bizonyult jobbnak, aki előzőleg az olimpiai bajnok Szilágyi Áront búcsúztatta.

Az élete legjobb egyéni eredményét elérő magyar kardozó a küldöttség második érmét szerezte Strasbourgban. Szombaton Rédli András nyerte a párbajtőrözők versenyét.

VÍVÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, STRASBOURG
FÉRFI KARD
A 64 között

Decsi Tamás–Iulian Teodosiu (román) 15:10
A 32 között
Gémesi Csanád–Adam Skrodzki (lengyel) 15:9
Szatmári András–Matyas Szabo (német) 15:6
Szilágyi Áron–Decsi mérkőzés nélkül
A 16 között
Gémesi–Aliakszandr Bujkevics (fehérorosz) 15:12
Richard Hübers (német)–Szatmári 15:13
Nicolas Rousset (francia)–Szilágyi 15:10
Negyeddöntő
Alekszej Jakimenko (orosz)–Enrico Berre (olasz) 15:13
Kamil Ibragimov (orosz)–Diego Occhiuzzi (olasz) 15:10
Venjamin Resetnyikov (orosz)–Hübers 15:9
Gémesi–Rousset 15:13
Elődöntő
Jakimenko–Ibragimov 15:11
Resetnyikov–Gémesi 15:12
Döntő
Jakimenko-Resetnyikov 15:11
A végeredmény: 1. Alekszej Jakimenko, 2. Venjamin Resetnyikov, 3. GÉMESI CSANÁD és Kamil Ibragimov, ...10. Szilágyi Áron, ...16. Szatmári András, ...31. Decsi Tamás

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik