Vívás: tizenkét magyar a 64-es táblán a hazai vk-n

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.03.09. 17:43
Nagyszerű eredményt elérve tizenkét magyar jutott fel a 64-es táblára a budapesti Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard Grand Prix-n.

Az Angyalföldi Sportközpontban szombaton a selejtezővel kezdődött a fegyvernem egyik hagyományosan kiemelkedő versenye, s a 17 hazai induló közül 16-nak pástra is kellett lépnie, mivel csak a világranglista-vezető, londoni olimpiai bajnok Szilágyi Áron volt kiemelt, a rangsor elején álló 15 külföldi vívóval együtt.

Gémesi Csanád és Gémesi Bence, valamint Lontay Balázs, Gáll Csaba, Nagy Zsolt, Soproni Szabó Domonkos közvetlenül a csoportszakasz után a főtáblára került, Decsi Tamás, Szatmári András, Nagy Pál, Valkai Ferenc és Iliász Nikolász pedig egy újabb asszót követően csatlakozott a legjobbak mezőnyéhez. Az egyéniben olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Nemcsik Zsoltnak ugyanez nem sikerült.

A verseny – amelyen 121 vívó indult – vasárnap 9 órakor folytatódik az Angyalföldi Sportközpontban, a nyolcas döntőt pedig 15 órától rendezik a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Utóbbi helyszínen 24 hazai olimpiai és világbajnok kardvívót köszöntenek a tervek szerint.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik