Vívás: tizenharmadik a férfi párbajtőr-válogatott

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.06.24. 17:44
A 13. helyen végzett a magyar férfi párbajtőr-válogatott a lengyelországi vívó Európa-bajnokságon, Torunban.

Az Imre Géza, Boczkó Gábor, Rédli András, Somfai Péter összeállítású együttesnek a hiányos 32-es táblán még nem kellett pástra lépnie, a legjobb 16 között viszont váratlanul vereséget szenvedett a dánoktól, így a folytatásban már legjobb esetben is csak kilencedik lehetett volna. Az első mérkőzésen a második asszótól a hatodik végéig a dánok vezettek, de akkor Imre – aki az első két párharcát elvesztette – 6–1-re nyert, ezzel fordított. Az előny a nyolcadik csörte után is maradt a magyaroknál, a sok találatot hozó utolsóban azonban Rédli 15–7-re kikapott Patrick Jörgensentől, ezzel a dánok kerültek a negyeddöntőbe.

A magyar csapat a 9–16. helyért zajló küzdelmek során az első mérkőzésén – melyen Boczkó helyén Somfai vívott – ismét alulmaradt, mégpedig az izraeliekkel szemben.

A következő összecsapáson viszont magabiztos, 16 tusos győzelmet aratott az Imre, Boczkó, Rédli hármas a spanyolok ellen, végül ugyanők a románokat is legyűrték.

A riói olimpián férfi párbajtőrben egyéniben és csapatban is lesznek magyar indulók: Imre, Boczkó és Rédli lép pástra, illetve csapatban Somfai a tartalék.

VÍVÁS, EURÓPA-BAJNOKSÁG, TURON
FÉRFI PÁRBAJTÖR CSAPATVERSENYT

A 16 között: Dánia–Magyarország 40–34
A 9-16. helyért: Izrael–Magyarország 45–41
A 13-16. helyért: Magyarország–Spanyolország 45–29
A 13. helyért: Magyarország–Románia 45–37

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik