PUSZTAI VIOLA
PUSZTAI VIOLA
2019.07.12 20:34 Frissítve: 2019.07.13 13:33

Vívás: Rédli Böde szurkolására is számít a budapesti vb-n

Hétfőn rajtol a vívó-világbajnokság Budapesten, amely előtt Rédli Andrással beszélgetett az NSO Tv. A párbajtőrözők versenye, a kitűzött célok mellett szóba került a Ferencváros Ludogorec elleni Bajnokok Ligája-selejtezője is. Az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok vívó reméli, hogy kedvenc csapatából többen kijönnek neki szurkolni a vb-re. A nyáron a Pakshoz igazoló Böde Dánieltől erre ígérete is van.

 

 

A köztudottan Fradi-drukker párbajtőröző a bolgárok elleni hazai mérkőzésen kint volt, s tetszett neki, amit látott.

„Nagyon fegyelmezett, koncentrált játékot mutatott a Fradi, de ez ugyanakkor igaz az ellenfélre is. A visszavágó egyáltalán nem lesz könnyű, de nagyon bízom benne, hogy nem állunk be védekezni, mert a továbbjutáshoz gólt kell szereznünk idegenben.”

A párbajtőrözők egyéni versenye a főtáblán pénteken esedékes, előtte Rédli természetesen szakít időt arra, hogy megnézze a BL-selejtező szerdai, második mérkőzését. De vajon kedvenc csapatából neki is szurkol-e valaki a BOK-csarnokban?

„Remélem! Böde Danival beszéltem aki sajnos már a Paks játékosa –, hogy ha itthon lesz, akkor jönnek, s remélem, kihozza a Varga Rolit is. És szerintem a vezetőségből Nyíri Zoltán és Kubatov Gábor biztosan kijön a versenyre.”

Videónkban beszél arról, milyen várakozással tekint a vb-re, mik a legfőbb céljai, s van-e generációs szakadékot közte és és igencsak fiatal párbajtőröző-csapattársai között.

2019.07.19 23:34:30

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A hivatkozási alap az 1894. június 23-án kelt, a NOB megalakulását is jelentő párizsi határozat volt, aminek értelmében bármely rendkívüli fizikai teljesítményért aranyérem adható.

2019.07.18 23:18:09

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Nincs az a sportág és viadal, amelynek rendezési ideája ne kapna azonnal zöld lámpát és több-kevesebb milliárdot állami forrásból. Remélem azonban, hogy ennek a helyzetnek nemcsak az áldását, hanem a fonákságait, pontosabban ezek veszélyét is látják az érintettek, a döntéshozók.

2019.07.11 21:24:49

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ezüstérmeseink viszont tökéletesen megtestesítették az ókori görög és az ebből fakadó coubertini ideáltípust.

2019.07.09 08:55:30

Egyéb egyéni nemzetisport.hu