Vívás: Márton arany-, Dósa ezüstérmes a junior Eb-n

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.03.01. 21:47
Női kardban Márton Anna megvédte címét, férfi tőrben Dósa Dániel pedig ezüstérmet szerzett vasárnap a junior vívó Európa-bajnokságon.

 


A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Márton a csoportküzdelmeket veretlenül, hat győzelemmel zárta, majd a legjobb 32 között - akárcsak tavaly Jeruzsálemben a kontinensviadalon - egy nagy riválisával, a kazanyi felnőtt világbajnokságon a francia csapattal ezüstérmes Manon Brunet-vel került szembe és 15:10-re győzött. Ezt követően a nyolcaddöntőben egy lengyel, majd a negyed- és az elődöntőben is egy orosz vívó ellen nyert rendkívül simán, a fináléban pedig a szintén orosz Jana Obvincseva felett diadalmaskodott 15:6-ra.

A férfi tőrözőknél Dósa egészen az elődöntőig ellenállhatatlanul vívott, riválisai megszorongatni sem tudták. A négy között Maximilien Chastanet ellen előbb elhúzott 7:2-re, ám francia riválisa ezt követően 13:10-re fordított, majd Dósa egyenlített. Ezt követően ismét a francia vezetett 14:13-ra, de a magyar versenyző két egyértelmû és remek támadással fordított.

A fináléban az olasz Damiano Rosatelli ellen Dósa újra jól kezdett, de a végére kissé elfáradt, így 15:10-es vereséget szenvedett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik