HIRDETÉS
P. A. 2017.01.27 09:04 Frissítve: 2017.01.27 09:37

Vívás: három új vezetőedző, a szövetségi kapitány maradt

Szakmai vezetőket választott csütörtöki ülésén a Magyar Vívószövetség elnöksége. Szövetségi kapitányként továbbra is Udvarhelyi Gábor vezeti a válogatottat, ugyanakkor három szakágban új vezetőedző irányít.


Miután a sportágban valamennyi érvényben lévő kiemelt edzői szerződés január 31-én lejár, a Magyar Vívószövetség (MVSZ) elnöksége még a 2016. december 15-i ülésén úgy határozott, pályázatot ír ki a szövetségi kapitányi, illetve válogatott edzői munkakörök betöltésére. A határidőre beérkező pályázatok áttanulmányozása után az elnökség által kijelölt héttagú bírálóbizottság értékelte őket, és tett javaslatot az elnökségnek a legalkalmasabbnak ítélt szakemberek megválasztására. A sportág szakmai irányításával kapcsolatos személyi kérdésekről csütörtöki ülésén határozott a szervezet elnöksége.

A magyar vívás utóbbi évtizedeinek legeredményesebb évét követően a szövetségi kapitányi poszton nem történt változás, továbbra is Udvarhelyi Gábor irányítja a válogatottat, azonban három szakág is új vezetőedzővel dolgozik a jövőben.

A párbajtőrözőknél mindkét korábban kinevezett szakember folytathatja megkezdett munkáját: Dancsházy-Nagy Tamás a férfi-, Kovács Iván a női válogatottért felel a továbbiakban is. A tőr fegyvernemet 2014 októbere óta egy személyben vezető Érsek Zsolt a jövőben a férfiak munkáját irányítja, a női válogatott vezetőedzői feladataival a portugál Marco Goncalvest bízták meg. A leginkább szembeötlő változást a kardozóknál könyvelhettük el, a férfiaknál Somlai Bélát, a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron korábbi mesterét jelenlegi edzője, Decsi András váltja a poszton, míg a női szakág szakmai munkáját Gárdos Gábor vezényli.

A szövetségi kapitányi és a vezetőedzői megbízatások másfél évre, a 2018-as nyári felnőtt-világbajnokság végéig szólnak, plusz kétesztendős hosszabbítási opcióval.

A szövetség elnöksége a szakmai bizottságokra vonatkozóan is végrehajtott átalakításokat. A szakmai testület elnöke az MVSZ szakmai alelnöke, Somlai Béla lett. A párbajtőrbizottságot Imre Géza, a kardbizottságot Nagyházi Zoltán, a tőrbizottságot Solti Antal vezeti a jövőben.

2019.03.22 18:01:54

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

Negyven éve olyasmi történt, amiről azóta is csak álmodhat magyar, sőt európai asztalitenisz-válogatott.

2019.03.18 12:17:55

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Marschall László főszerkesztőt a Rajk-per árnyékában 1949. december 29-én akasztották fel.

2019.03.15 18:18:45

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

Munkamániás és kérlelhetetlenül szigorú volt a játékosaihoz. De ez kellett ahhoz, hogy az öntörvényű zseniket egy irányba terelje.

2019.03.16 23:33:53

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Mert hiába akarok én lassan, hosszú melegítő szakasszal kezdeni, ha a periférikus látásommal észlelem, hogy balról nagyon igyekszik egy »háziasszony«. Na, azért ezt már ne! – szólal meg a riasztócsengő, és máris hajrázni kezdek.

2019.03.15 21:03:56

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

Európa sportfővárosa már négyszer rendezte meg a Budapest Urban Gamest, és szeptemberben még magasabb fordulatszámra kapcsol, az első World Urban Gamesnek ad otthont.