Vívás: egy kihívója lesz Csampa Zsoltnak az elnöki posztért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.07.04. 13:21
null
Csampa Zsolt nyolc éve vezeti a Magyar Vívószövetséget (Fotó: Földi Imre, archív)
A Magyar Vívószövetség hivatalos honlapján közölte, hogy július 18-án rendezi tisztújító közgyűlését, az elnöki posztért Csampa Zsolt és Szabó Bence pályázik.

Csampa Zsolt a Belügyminisztérium helyettes államtitkára, korábbi parlamenti képviselő, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának tagja volt. Nyolc éve elnöke a MVSZ-nek, ez idő alatt a vívás kimagasló eredményeket produkált: két olimpián három aranyérmet, érmeket nyert, a szövetség két, rendkívül magas színvonalú budapesti felnőtt-világbajnokságot szervezett – írja a hunfencing.hu.

Szabó Bence kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardozó, korábban a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, majd főtitkára, egykori egyesülete, az Újpesti TE elnöke, a magyar vívóválogatott szövetségi kapitánya volt. Jelenleg a sportág legmagasabb szintű nemzetközi szervezetének, a FIE végrehajtó bizottságának magyar tagja.

A négy alelnöki posztra négy jelölés érkezett: Kamuti Jenő, Nagy Tímea, Somlai Béla és Török Ottó egyaránt vállalta a feladatot. A tisztújító közgyűlést két hét múlva, július 18-án tartja a Magyar Vívószövetség. A megbízatások négy évre szólnak majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik