Vívás, csapat-vb: kilencedik helyen a magyarok női kardban

Vágólapra másolva!
2012.04.13. 13:57
Címkék
A kilencedik helyen végzett a magyar női kardválogatott pénteken a kijevi csapat-világbajnokságon. A verseny honlapja szerint a Várhelyi Kata, Márton Anna, Garam Nóra, Mikulik Júlia összeállítású együttes a 16-os táblán a németekkel csapott össze, és öttusos, 45:40-es vereséget szenvedett, így pedig már a legjobb esetben is csak kilencedik lehetett. A folytatásban előbb ellenfél nélkül jutott tovább, majd legyőzte a kazah, végül pedig az azeri együttest.

A Várhelyi Kata, Márton Anna, Garam Nóra, Mikulik Júlia összeállítású együttes a 16-os táblán a németekkel csapott össze, és öttusos, 45:40-es vereséget szenvedett, ennek folyományaként pedig már a legjobb esetben is csak kilencedik lehetett. A folytatásban előbb ellenfél nélkül jutott tovább, majd legyőzte a kazah, végül pedig az azeri együttest.

A kiutazás előtt úgy volt, hogy a világranglistán kilencedik helyezett – 20 évet sem elérő korátlagú – magyar csapat a francia vagy a lengyel válogatottal kezd, de a dél-koreaiak nem utaztak el a vb-re, így a magyarok eggyel előrébb léptek a kiemelési sorrendben, s a németekkel kerültek szembe a nyolcaddöntőben.

A válogatottnak nem volt tagja – sérülés miatt – Benkó Réka, a jelenlegi legjobb magyar női kardozó.

„Benkó Réka nagyon hiányzott a csapatból, biztos győzelmet arattunk volna a németek ellen, ha ő itt van. Márton és Várhelyi nagyon jól vívott, övék a jövő" – összegzett az MTI-nek Kovács Tamás szövetségi kapitány.

A korosztályos versenyeken rendkívül eredményes Márton és Várhelyi mindhárom mérkőzésen pozitív találati mutatóval zárt.

 

VÍVÁS, CSAPAT-VB, NŐI KARD
A 16 KÖZÖTT
Németország–Magyarország 45:40
A 9–16. HELYÉRT
Magyarország ellenfél nélkül továbbjutott
A 9–12. HELYÉRT
Magyarország–Kazahsztán 45:40
A 9. HELYÉRT
Magyarország–Azerbajdzsán 45:39
A NEGYEDDÖNTŐBEN
Oroszország–Németország 45:32
Olaszország–Kína 45:21
Egyesült Államok–Franciaország 45:42
Ukrajna–Lengyelország 45:40
AZ ELŐDÖNTŐBEN
Oroszország–Olaszország 45:38
Ukrajna–Egyesült Államok 45:41
A 3. HELYÉRT
Egyesült Államok–Olaszország 45:36
DÖNTŐ
Oroszország–Ukrajna 45:44
A VÉGEREDMÉNY
NŐI KARD CSAPATVERSENY
1. Oroszország
2. Ukrajna
3. Egyesült Államok
...9. Magyarország

A versenyben 14 együttes indult.

A csapat-vb–n a női kardozók mellett még a férfi párbajtőrözők lépnek pástra – ők szombaton küzdenek az érmekért –, e két szakág képviselői ugyanis az olimpián csak egyéniben szerepelhetnek majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik