Vívás: a kardozó Szatmári András 6. lett Moszkvában

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.03.22. 18:21
Legjobb magyarként Szatmári András a hatodik helyen végzett a férfi kardozók moszkvai világkupaversenyén. A másik három versenyen – a moszkvai női kard Grand Prix-n, a torinói női, illetve a bonni férfi tőr világkupán – egyik magyar sem került a legjobbak közé.

 

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Szatmári – aki a tavalyi, budapesti világbajnokságon nyolcadik volt – először jutott felnőtt vk-viadalon a legjobb nyolc közé. A 64-es táblán az első fordulóban a dél-koreai Von Vu Jungot 15:8-ra verte, majd két kiemeltet búcsúztatott: előbb a német Benedikt Wagnert 15:11-gyel, majd az olasz Luigi Samelét 15:7-tel. A negyeddöntőben viszont már nem jött össze az újabb bravúr, a 2013-ban világbajnok orosz Venjamin Resetnyikovtól 15:9-re kikapott.

Az oroszországi vk-fordulóban, amelyen 142-en indultak, még egy magyar szerepelt szépen: Gémesi Csanád két győzelem után a nyolcaddöntőben búcsúzott, s tizedik lett. Kisebb műtétje miatt nem volt ott ezúttal a mezőnyben az olimpiai bajnok, vb-bronzérmes Szilágyi Áron.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik