Vitorlázás: Majthényi Szabolcsék nyerték a Bajnokok Bajnokságát

Vágólapra másolva!
2010.04.11. 20:42
null
Útban a cél felé
Vasárnap a Balatonkenesén rendezett vitorlázó Bajnokok Bajnokságát a Majthényi Szabolcsék nyerték meg.

A 17. alkalommal rendezett regattán 11 aranyérmes kormányos állt rajthoz, akik a 2009-es évben bajnokságot nyertek. A szervezők az egyenlő pályák és egyenlő esélyek elv alapján J24-es one design hajókat biztosítottak a versenyzőknek, akik egy fő legénységet hozhattak még magukkal.

A  pénteki selejtező négy futamból állt, innen hárman jutottak a döntőbe: Belle Örs, Majthényi Szabolcs és Czégai Péter. Szombaton tovább folytatódott a küzdelem a döntőbe jutásért, bár az időjárás nem kedvezett a mezőnynek. Olyan erős szél volt, hogy a rendezők nem engedélyezték a spinnaker használatát. A második napi futamokból Ignácz Károly, Frigyer Attila és Sáfián László jutott be a döntőbe, meglepetésre Wossala György és Hajdú Balázs is kiesett.

Vasárnap közepes szélben kezdődtek a futamok, délutánra azonban 1-es 2-es-re gyengült a szél. A tervezett hat futamot azért ennek ellenére sikerült lebonyolítani. A Bajnokok Bajnoka címért és a Hajó magazin kupáért folytatott szoros küzdelemből végül Majthényi Szabolcs került ki győztesen. A hajók is versenyeztek egymás között, hiszen a bajnokok és legénységük mellé a KMP egy-egy ráadás embert is biztosított a J24-esekhez, köztük három futamgyőzelemmel Szaniszló Péter bizonyult a legjobbnak. 

BAJNOKOK BAJNOKSÁGA: 
1. Majthényi Szabolcs, Horgos Tamás 10 pont
2. Czégai Péter, Kutics Krisztián 11
3. Sáfián László, Scholtz Imre 15
4. Belle Örs, Nagy R. Attila 15
5. Ignácz Károly, Gereben Mátyás 16
6. Frigyer Attila, Paksi Álmos 28
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik