Világjátékok: Senánszky Petra sporttörténelmet írt

Vágólapra másolva!
2017.07.22. 22:39
null
Senánszky Petra mindent megnyert már, amit a sportágában megnyerhetett. Fotó: Vörös Nándor
Senánszky Petra megállíthatatlan Wroclawban: az 50 méteres uszonyos gyorsúszás után a versenyszám 100 méteres távján is világrekorddal diadalmaskodott. Mögötte Varga Krisztina ért célba. A Hegyi Dóra, Szöllősi Panna, Mazács Fanni, Farkas Balázs és Bali Dániel alkotta sportaerobik csoport, és az Erdősi Dániel, Etényi Zsófia, Szabó Júlia, Szenes Boglárka, Szilvás Angéla, Táskai Anita és Varga Dorottya összetételű aerostep csapat egyaránt bronzérmes lett. 

Senánszky Petra utoljára 2013-ban kapott ki versenyen, azóta kilenc világ- és négy Európa-bajnoki címet nyert, és háromszoros világcsúcstartóként érkezett a lengyel városba. A Világjátékokon aztánmindkét versenyszámában világrekordot úszott– 100 méteren mostantól 45.16 másodperc a világ legjobb ideje –, és elmondhatja magáról, hogy 23 évesen mindent megnyert, amit a sportágában megnyerhetett.

„Borzasztóan nehéz volt ez a fél év, és nagyon jó érzés, hogy végül így sikerült. Tavasszal elvesztettem anyukámat, ami olyan váratlanul ért, hogy nem is tudtam feldogozni. Valamennyire ez a verseny is segített abban, hogy ne csak arra gondoljak, hogy mi vagy ki hiányzik az életemből, és hogy mennyire rosszul vagyok. Mert volt mindennap egy célom, amelyet szerettem volna elérni, és ez is erőt adott, hogy kicsit jobban legyek. Remélem, hogy anya is büszke rám, tudom, hogy jó helyről nézett engem, és velem volt végig." – mondta Senánszky a verseny után.

Az uszonyos úszók közül Varga Krisztina megszerezte második wroclawi érmét, miután honfitársa mögött ért célba, így ezüstérmet nyert. Kosina Gergő és a férfi 4x100 méteres felszíni váltó negyedik lett, az immár negyedik világjátékán induló Károlyi Csilla pedig a nyolcadik helyen végzett.

Senánszky mellett Varga Krisztina is érmet nyert 100 méteres uszonyos gyorsúszásban Fotó: Vörös Nándor
Senánszky mellett Varga Krisztina is érmet nyert 100 méteres uszonyos gyorsúszásban Fotó: Vörös Nándor


Az aerobikosok négy számban indultak a Világjátékokon, és valamennyi egységük a dobogóra állhatott. Szombaton a Hegyi Dóra, Szöllősi Panna, Mazács Fanni, Farkas Balázs és Bali Dániel alkotta sportaerobik csoport, és az Erdősi Dániel, Körösi Kitti, Etényi Zsófia, Szabó Júlia, Szenes Boglárka, Szilvás Angéla, Táskai Anita és Varga Dorottya összetételű aerostep csapat egyaránt bronzérmet nyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik