Videó: a Trónok Harca „Hegye” a világ legerősebb embere

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.08. 14:37
null
Hafthor Björnsson, a világ legerősebb embere (Fotó: AFP)
A Trónok Harca című sorozat kedvelői a „Hegyként” ismerik Hafthor Júlíus Björnssont, aki a tv-show legerősebb embere – és immár a Világ Legerősebb Embere-díj büszke birtokosa.

A 29 éves izlandi három második és három harmadik hely után az idén végre megnyerte a vasárnap befejeződött Világ Legerősebb Embere-versenyt. A Fülöp-szigeteken rendezett viadalon többek között autókat kellett emelniük (Car Deadlift) és elhúzniuk (Truck Pull) a versenyzőknek, valamint a szokásos versenyszám, a nehéz tárgyak cipelése sem maradt ki a programból.

A Trónok Harcában Gregor Clegane néven szereplő erőemelő posztolt egy képet Instagram-oldalán, és megköszönte a támogatást családjának, barátainak és (ki gondolná) a szponzorainak is.

A Világ Legerősebb Embere-versenyt az 1970-es években hívták életre, kezdetben csak televíziós műsor volt, amelyet az Egyesült Államokban rendeztek. Népszerűsége gyorsan az egekbe szökött, így néhány évvel később nemzetközivé bővítették. Izland jól teljesített az 1980-as és 1990-es években, 11 versenyből nyolcat megnyert, igaz, a „Hegy" előtt legutóbb 1996-ban volt erre példa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik