B. L., T. D. 2020.01.18 12:09 Frissítve: 2020.01.18 12:18

UFC: többször is visszajött a halál torkából McGregor ellenfele

Tizenöt hónap után vasárnap hajnalban visszatér az oktagonba Conor McGregor – a balhés ír az amerikai Donald Cerrone ellen harcol majd a UFC Las Vegas-i gáláján.

Conor McGregor és Donald Cerrone is készen áll az ütközetre (Fotó: AFP)

A Hírhedt becenévre hallgató ír bokszoló múlttal érkezett az MMA világába, amelyet aztán teljesen felforgatott, ő volt az első bunyós, aki egyszerre birtokolta két súlycsoport világbajnoki övét is. A fekete öves dzsúdzsucus McGregor a 26. ütközetére készül, népszerűsége pedig rendkívül látványos harcmodorában keresendő: 21 sikeréből 18-at kiütéssel húzott be, a talajharcot viszont nem szereti, mind a négy vereségét fojtással szenvedte el.

Az ellenfelénél öt évvel idősebb, 10 centivel magasabb (175–185), de három centivel kisebb ütőtávú (188–185) amerikai Cerrone kiváló kick-boksz pályafutást tud a magáénak, 29 meccséből 28-at megnyert, 18-at kiütéssel, egy meccsen döntetlen született. A ketrecben ez már az 51. meccse lesz, ebből viszont már csak 36-ot nyert meg, főleg fojtásokkal, 17 ilyen siker is született, 12 vereség mellett egy összecsapásának nem lett hivatalos eredménye.

Cerronéről talán sokan nem tudják, hogy már többször is visszatért a halál torkából: a The Sun beszámolója szerint a híresen adrenalinfüggő küzdősportoló 2006-ban motorozás közben bukott, a teste a kormányrúdnak ütközött. A bélrendszere olyan súlyosan megsérült, hogy annak egy részét el is kellett távolítani. Háromszor kellett újraéleszteni, két hétig mesterséges kómában volt, ám szerencsére felépült. Hat évvel később ismét a baleset miatt adódott probléma a beleivel, újabb beavatkozásra volt szükség. Mellesleg két héttel később simán legyőzte Jeremy Stephenst.

Ezen kívül előfordult olyan, hogy sziklamászás közben körülbelül 12 métert zuhant – ekkor megúszta csípő- és lábtöréssel –, de olyan is, hogy búvárkodás közben gond adódott a felszerelésével, s a szivárgás következtében a mélybe zuhant. Az is megtörtént már vele, hogy szintén merülés közben elvesztette társát és a tájékozódás segítésére szolgáló zsineget, és a vaksötétben egyedül kellett visszatalálnia a felszínre, egyre csökkenő oxigénadaggal – nagy küzdő tehát, szerencsére ezeket az eseteket is megúszta. Szintén sokat elárul a Cowboy becenevű harcosról, hogy 2018-ban született gyermekének második neve nem más, mint Danger – azaz Veszély.

A felek tehát készen állnak az összecsapásra, amely a UFC 246 fő meccse lesz. Már a mérlegelés is megvolt, a találkozó élő, szöveges tudósítását a Nemzeti Sport Online-on is olvashatják.

UFC on Twitter

THE RETURN. Get the E+ PPV https://t.co/fhgKzGig1O https://t.co/aQhZZMvtG1


 

UFC on Twitter

THE WAIT IS OVER! @TheNotoriousMMA vs @CowboyCerrone Get the E+ PPV https://t.co/fhgKzGig1O https://t.co/bEEBmjPoxs


UFC
Vasárnap, 4.00:
Conor McGregor–Donald Cerrone, Las Vegas (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

 

2020.10.21 10:27:17

Egyéb egyéni MOHAY GÁBOR

„Egyik szakmai csúcsomnak a veszprémi kézilabdázó Éles József visszatérését tartom."

2020.10.19 22:04:08

Egyéb egyéni L. P. I.

2020.10.19 19:08:23

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Felmérésekben, elriasztó adatok közzétételében, győzködésben nem volt, nincs hiány Klebelsberg Kunó óta napjainkig, ám mintha ezzel a legtöbbször le is tudnánk a legendás kultuszminiszter által kirótt feladatot.

2020.10.16 20:23:23

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

„Úgy harcolt, mintha tényleg ez az egyetlen és utolsó alkalma lenne a siker eléréséhez.”

2020.10.16 22:53:46

Egyéb egyéni PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Minden egyes győzelemnek örülni kell és értékelni, hogy Marco Rossival a gondok ellenére egy meccsre kerültünk attól, hogy részt vehessünk a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.