HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.06.22 23:09 Frissítve: 2018.06.22 23:35

UFC: magyar harcos lép ringbe szombat délelőtt

Újabb fontos állomásához érkezett hazánk egyetlen UFC-harcosának, Fábián Melindának a pályafutása. A világ vezető ketrecharcszervezetének (UFC) következő gáláján, Szingapúrban lép ketrecbe. A koreai Kim Dzsi Jon elleni összecsapást a Sport1 élőben közvetíti szombat délelőtt 10.30-tól.

HIRDETÉS
Az esemény plakátja (Fotó: Facebook)

 

Magyarországról eddig kizárólag Fábián Melindának sikerült eljutnia a ketrecharc csúcsának számító UFC-be. Az első lépcsőfok az volt, hogy szerepelt a The Ultimate Fighter című bunyós valóságshow 26. évadában, majd a széria fináléjának szentelt Las Vegas-i gálán december elsején megvívta első hivatalos UFC-s meccsét is DeAnna Bennett-tel szemben.

Döntetlen lett a vége, de Melinda meggyőzte a szervezet vezetőit, hogy érdemes még neki lehetőséget adni, többek között annak köszönhetően, hogy egy látványos fejrúgással padlóra küldte az ellenfelét. Elérkezett a második lépcsőfokhoz, most már nem a műsorhoz kapcsolódó gálán, hanem egy UFC Fight Nighton kapja meg a lehetőséget.

Fábián szombaton Szingapúrban lép az oktogonba. A magyar nézők külön örülhetnek neki, hogy a Kim Dzsi Jon Kim elleni összecsapást magyar idő szerint szombat délelőtt 10.30-ra tervezik, így nem kell hajnalban kelni, hogy valaki megnézze a Sport1 élő közvetítését.

A küzdősportgálák lebonyolítási rendszerének köszönhetően előfordulhat, hogy a 10.30-as tervezett kezdéshez képest picivel előbb vagy később indul a harc, de mindenképpen látható lesz élőben.

A koreai ellenfélről azt érdemes tudni, hogy a UFC-ben egy veresége és egy győzelme van eddig. A felkészülésben nagyon sok kilótól meg kellett szabadulnia, hogy beférjen a súlycsoportba, ami akár kedvezhet is Melindának.

„Sokoldalú bunyós komoly sportmúlttal. Nem nézem le őt, de ezen a meccsen csak egy nyertes lehet, és az én leszek” – vélekedett koreai ellenfeléről a magyar bunyós.

„A legtöbb meccse az első menetben véget ér, ezért úgy gondolom, izgalmas bunyóssal van dolgom, és azt remélem, egy jó show-t hozunk majd össze a nézőknek” – szólt pár szót a koreai is a sportág magyar úttörőjéről.

A szombat délelőtti élő közvetítésben kizárólag a magyar versenyző csatája lesz látható a Sport1-en. A gála teljes programját, közte a főmeccsnek szánt Donald „Cowboy” Cerrone–Leon „Rocky” Edwards váltósúlyú összecsapással, 19.30-tól tűzi műsorára a csatorna.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.10 23:12:57

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY

ALAPVONAL. Nálunk sem a hazai futball sajátosságaihoz igazodó, sem a profi világban másutt működő nyugdíjrendszer nem létezik.

2018.12.07 14:36:24

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Év végén is pörög az ingatlanpiac, ám a vásárlással még nincs elkésve. Íme a legfontosabb tippek! (x)

2018.12.03 21:22:38

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A pályázat beadásának határideje: 2018. december 15., szombat éjfél.

2018.12.03 13:54:56

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

„A spájzban csináltam a varázslatot” – interjú a magyar sportfotózás nagy öregjével, a nyolcvanéves Farkas Józseffel.

2018.12.01 10:46:34

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Az országtérképpel együtt az erdélyi és a magyar sportélet viszonyai is alaposan átrajzolódtak.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS