MTI 2020.10.01 12:48 Frissítve: 2020.10.01 14:01

Torna: Vecsernyés és Makra címvédésre tör Szombathelyen

Vecsernyés Dávid és Makra Noémi is megvédené címét a péntektől vasárnapig Szombathelyen sorra kerülő torna világkupaversenyen.

Vecsernyés Dávid készül a szombathelyi versenyre (Fotó: Tumbász Hédi)

A nyújtón Európa-bajnoki bronzérmes Vecsernyés az M4 Sport csütörtöki, Sporthíradó című műsorában elmondta, egy év kihagyás után már nagyon várja, hogy újra versenyezhessen. Hozzátette, meglehetősen nehéz a felkészülése, mert a koronavírus-járvány miatt a közelmúltban volt egy kényszerpihenője.

„Elég rövid az idő a versenyig, de ebben a három hétben próbáltam mindent megtenni, hogy összeálljon a gyakorlatom. Úgy érzem, sikerült, bár még nem vagyok százszázalékos” – nyilatkozta.

A Budapesti Honvéd SE sportolója hozzátette, nagyon reméli, hogy jól fog sikerülni neki a verseny, hiszen tavaly nyerni tudott Szombathelyen, és az idén is olyan eredményt szeretne elérni, amellyel mindenki elégedett lesz.

Vecsernyés elmondta, végigdolgozta a nyarat, de ebben az évben nem lesznek új elemei, a vasi megyeszékhelyen is a tavalyi gyakorlatát mutatja be.

Makra Noémi, a gerenda tavalyi győztese közölte, nagyon szeretné megvédeni címét. Új elemek az ő gyakorlatában sincsenek, de több új elemkötése van, ami plusz tizedpontokat ér.

„Rendkívül monoton volt az elmúlt nyolc hónap verseny nélkül, csak edzésekkel, ezért nagyon örülök, hogy végre versenyezhetek” – mondta az M4 Sporton csütörtökön.

Altorjai Sándor, a magyar szövetség főtitkára közölte, elégedett lesz, ha a magyar válogatott tagjai sikeres gyakorlatokat hajtanak végre, nem akarnak nagyobb terhet tenni rájuk.

Hozzátette, a nemzetközi szövetség elnöke, a japán Vatanabe Morinari mégis Magyarországra érkezik.

„Először úgy volt, hogy jön, aztán a repülőjáratok miatt volt egy kis kétség, de itt lesz Szombathelyen” – nyilatkozta Altorjai ugyancsak az M4 Sport Sporthíradójában.

Mint kifejtette, a külföldi tornászoknak az utazás előtt öt napon belül két negatív koronavírustesztet kell produkálniuk. A helyszínen mindenkinke kötelező lesz a lázmérés és lehetőség szerint a maszkviselés.

A főtitkár elárulta, a decemberre halasztott férfi és női Európa-bajnokságra az eddigi tervekkel ellentétben – az azeri-örmény konfliktus miatt – valószínűleg nem Bakuban kerül sor.

2020.10.21 10:27:17

Egyéb egyéni MOHAY GÁBOR

„Egyik szakmai csúcsomnak a veszprémi kézilabdázó Éles József visszatérését tartom."

2020.10.19 22:04:08

Egyéb egyéni L. P. I.

2020.10.19 19:08:23

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Felmérésekben, elriasztó adatok közzétételében, győzködésben nem volt, nincs hiány Klebelsberg Kunó óta napjainkig, ám mintha ezzel a legtöbbször le is tudnánk a legendás kultuszminiszter által kirótt feladatot.

2020.10.16 20:23:23

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

„Úgy harcolt, mintha tényleg ez az egyetlen és utolsó alkalma lenne a siker eléréséhez.”

2020.10.16 22:53:46

Egyéb egyéni PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Minden egyes győzelemnek örülni kell és értékelni, hogy Marco Rossival a gondok ellenére egy meccsre kerültünk attól, hogy részt vehessünk a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.