Torna-vb: Hidvégi ötödik lólengésben, nincs kvóta

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2015.10.31. 16:57
Hidvégi Vid az ötödik helyen végzett a lólengés döntőjében a Glasgow-ban zajló olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokságon, így nem szerzett kvótát a jövő nyári ötkarikás játékokra. A riói rajtjoghoz érmet kellett volna nyernie.

A KSI SE 29 éves versenyzője 15.366 pontot kapott gyakorlatára. Az aranyérmet a tavalyi Európa-bajnokságot is megnyerő 22 éves brit Max Whitlock szerezte meg.

A lólengésben olimpiai címvédő Berki Krisztián csupán a 11. helyen zárt a selejtezőben, ezért nem jutott be a döntőbe, és mivel nem utazik el a kvalifikációs versenyre, szinte biztosan nem lesz ott a riói olimpia mezőnyében.

Egyéni összetettben Makra Noémi a 21. helyen végzett Glasgow-ban. A csapatversenyben a selejtező alapján a Böczögő Dorina, Divéky Luca, Dévai Boglárka, Honti Kitti, Horváth Enikő, Makra Noémi összeállítású női válogatott a 18. lett, a Berki Krisztián, Hidvégi Vid, Babos Ádám, Dudás Norbert, Vágner Levente és Vecsernyés Dávid összetételű férfiegyüttes a 22. helyen zárt.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ílyen jól sikerült a gyakorlat. Egész héten az otthoni szisztéma szerint készültünk, jól mentek az edzések. A mai délelőttöt relaxációval töltöttem, felkeltem, reggeliztem, játszottam a számítógépen. Két órával a döntő előtt mentünk ki, jól sikerült a melegítés is, semmi szokatlan nem volt. Talán csak annyi, hogy nem szoktam egyedüli magyarként szerepelni a lólengés döntőjében, hiányzott Berki Krisztián, hiszen ha körbenéztem, csak az ellenfeleket láttam. Sportemberként ezen gyorsan túltettem magma, nem figyeltem másra, kizárólag a saját gyakorlatomra. Úgy érzem, jól sikerült a gyaki, amikor leugrottam, maximálisan boldog voltam. Addig nem is néztem mások pontját, utána persze elkezdtünk számolgatni. Az elmúlt napokban fel-feljött bennem, hogy egy dobogóval akár az olimpiai kvóta is meglehetne, de elhesegettem a gondolatot, próbáltam a gyakira koncentrálni, hogy jól menjen, és így is lett” – mondta Hidvégi.

Laufer Béla, Hidvégi edzője elégedett tanítványa teljesítményével.

Nagyon örülök Vid eredményének. Őszintén szólva ezen a vb-n az összetettre koncentráltunk, az volt a cél, hogy a csapatot segítsük. A lólengés csak hab a tortán, a fináléba jutásban persze reménykedtünk. Mindkét alaklommal jól sikerült a gyakorlat, egy nüansznyi problémát én még láttam benne, a leugrásnál, de végig magabiztos volt. Most kaptuk világversenyen a legmagasabb pontszámot, úgyhogy ennek is örülök. Vid egyéni telejesítményét nézve maximálisan elégedett vagyok a vb-szereplésével, főleg annak ismeretében, hogy nem volt akadálytalan a felkészülés, egy derékprobléma nehezítette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik