Torna-vb: az Egyesült Államok nyerte meg a női csapatversenyt

Vágólapra másolva!
2011.10.11. 14:45
null
Maroney kulcsszerepet játszott az amerikaiak sikerében (Fotók: Reuters)
Címkék
Az Egyesült Államok csapata nyerte meg a női válogatottak versenyét kedden a tokiói olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokságon.

Az amerikaiak 2003 és 2007 után harmadszor lettek aranyérmesek. A címvédő oroszoknak meg kellett elégedniük az ezüstéremmel, a dobogó legalsó fokára pedig a kínai csapat állhatott fel.

Az Egyesült Államok harmadszor nyerte meg a csapatversenyt
Az Egyesült Államok harmadszor nyerte meg a csapatversenyt

Az amerikaiak – akik Károlyi Márta szövetségi edző szerint már a pódiumedzésen rendkívül jó formát mutattak – legrutinosabb versenyzőjük, a vb előtt súlyos sérülést szenvedett Alicia Sacramone nélkül is könnyed győzelmet tudtak aratni Jordyn Wieber és McKayla Maroney vezetésével.

A címvédő oroszok legjobbja, Viktorija Komova leesett a gerendáról és talajon is hibázott, ráadásul az Európa-bajnok Anna Gyementyjeva is betegen versenyzett, Az olimpiai bajnok kínaiak túl sokat hibáztak ahhoz, hogy esélyük legyen az aranyéremre, a románok elsősorban felemás korláton kapott alacsony pontszámaik miatt maradtak le a dobogóról.

A Divéky Luca, Böczögő Dorina, Sheppard Austin, Lónai Hajnalka, Gombás Laura, Nagy Orsolya összeállítású magyar válogatott a szombati selejtezőből nem jutott tovább, s a 20. helyen zárt.

A vb szerdán a férfi csapatversennyel folytatódik, ám a Berki Krisztián, Hídvégi Vid, Rácz Attila, Vlacsil Attila, Babos Ádám, Kállai Zoltán alkotta magyar együttes nem lesz érdekelt, miután a vasárnapi selejtezőben a 21. lett.

TORNA-VB
NŐI CSAPATVERSENY
1. Egyesült Államok (Sabrina Vega, Jordyn Wieber, Alexandra Raisman, Gabrielle Douglas, McKayla Maroney) 179.411 pont
2. Oroszország (Viktorija Komova, Tatjana Nabijeva, Anna Gyementyeva, Kszenyija Afanaszjeva, Julija Insina, Julija Belokobljaszkaja) 175.329
3. Kína (Jao Csin-nan, Tan Sze-hszin, Szui Lu, Huang Csi-suang, Csiang Jü-jüan, Ho Ko-hszin) 172.820

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik