Torna: sikeres volt a szombathelyi challenge-világkupaverseny rendezése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.11. 14:44
Három ezüstérmet szereztek a magyarok a torna challenge-világkupaversenyen, amely szeptember 8–10-én zajlott a szombathelyi Arena Savariában. A sikeres lebonyolításnak sportdiplomáciai eredménye is van: a vasi megyeszékhelyre 2018-ban is visszatérnek a legjobbak, hiszen Magyarország ismét elnyerte a vk-viadal rendezésének jogát.

Minden korábbinál erősebb mezőny vett részt a szombathelyi torna challenge-világkupaversenyen, amely szakmai és közönségsikerrel is zárult. A visszajelzések nagyon pozitívak, így Magyarország és Szombathely továbbra is vk-helyszín marad. A verseny mérlegét a Magyar Tornaszövetség elnöke,Magyar Zoltánvonta meg.Magyar Zoltánvonta meg.

„Nagyon sok világkupa- és Grand Prix-eseményen vettem már részt, így nyugodtan mondhatom, nagyon jól megrendezett viadal volt a szombathelyi. Harminc ország képviseltette magát, a női mezőny megduplázódott – remekül eltaláltuk az időzítést, hiszen három hét múlva lesz a világbajnokság. A versenyzők most próbálják ki a gyakorlataikat, időzítik a formájukat. A legnagyobb sportági hatalmak közül többen nem járnak világkupaversenyekre, de most mégis itt voltak a japánok vagy a britek, akik ritkán indulnak ebben a sorozatban. Ez azt jelenti, hogy tudunk olyan színvonalú viadalt rendezni, amelyre szeretnek jönni, erre büszkék is vagyunk. A challenge-világkupaversenyek rendezési jogát évente ítélik oda, és ismét megkaptuk azt, így 2018-ban is lesz vk Szombathelyen. Igyekszünk megint úgy kiválasztani az időpontot, hogy az a nemzetközi mezőnynek ideális legyen a világbajnoki felkészüléshez. Reméljük, ismét erős mezőny gyűlik majd össze" – nyilatkozta a MATSZ első embere, majd szót ejtett a magyar válogatott teljesítményéről is.

„A férficsapat szereplésével nem vagyok elégedett, sok rontás volt, de új elemeket tanultak és mutattak be. Dévai Boglárka ezüstérmes lett ugrásban, Kovács Zsófia felemás korláton és gerendán, így bátranmondhatom, a lányok ragyogóan szerepeltek."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik