HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2012.06.07 16:49 Frissítve: 2015.02.04 01:56

Torna: négy új tagot választottak a Halhatatlanok Klubjába

A Magyar Torna Szövetség (MATSZ) csütörtökön beválasztotta a Halhatatlanok Klubjába Guczoghy Györgyöt, Makray Katalint, Harmath Józsefet és Kisteleki Antalt.

HIRDETÉS

Az ünnepélyes eseményen Magyar Zoltán, a MATSZ elnöke úgy fogalmazott: „Ezek az emberek mindannyian meghatározóak voltak az életemben és a pályafutásomban, ezért nagyon boldog vagyok, hogy ma őket köszönthetjük."

A beválasztottak közül Guczoghy és Makray volt jelen személyesen az eseményen, Harmath József mesteredző – Magyar Zoltán felfedezője – külföldön tartózkodik, Kisteleki Antal egykori tornász és mesteredző pedig egészségügyi okok miatt maradt távol.

„Nagy megtiszteltetés ez az oklevél, jól esik, hogy nem felejtettek el – mondta Guczoghy. – Jó volt újra látni a gyakorlataimat, legutóbb talán tíz-tizenöt éve néztem meg őket."

Makray Katalin az oklevél átvétele után azt mondta, büszke a magyar tornászokra, s kiemelte, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Borkai Zsolt is tornászként ért el sportsikereket.

„Tornásznak lenni egy életre szóló program, egész életünkben magunkkal visszük a pályafutásunk során tanultakat, s ezek az élet más területein is sokat segítenek" – tette hozzá.

Az 50 esztendős Guczoghy 1980-ban tagja volt az olimpiai bronzérmes válogatottnak. Pályafutása során lólengésben három Európa-bajnoki címet, valamint egy-egy világbajnoki ezüst- és bronzérmet nyert, egyéni összetettben hét alkalommal volt magyar bajnok.

A 67 éves Makray Katalin - Schmitt Pál volt köztársasági elnöknek, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnökének felesége - az 1964-es tokiói olimpián felemás korláton ezüstérmet szerzett, az országos bajnokságokon ezen a szeren hét aranyérmet nyert.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.18 11:44:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

„A helyes, pontos étkezés fontos eleme a siker felé vezető útnak.” (x)

2018.12.14 00:09:01

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A tét, a kockázat felvállalása mutatta meg Panenka lelkierejét, szakmai nagyságát, s hozta meg hírnevét, mint ahogy Kariusnak is az lett a keresztje, hogy a fél világ látta a szerencsétlenkedését.

2018.12.13 12:24:34

Egyéb egyéni M. D.

Nem csak Phil Taylor hiányzik majd nagyon az Ally Pallyből • Új lebonyolítási rendszer, rekordszámú résztvevő.

2018.12.10 23:12:57

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY

ALAPVONAL. Nálunk sem a hazai futball sajátosságaihoz igazodó, sem a profi világban másutt működő nyugdíjrendszer nem létezik.

2018.12.07 14:36:24

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Év végén is pörög az ingatlanpiac, ám a vásárlással még nincs elkésve. Íme a legfontosabb tippek! (x)

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS