Torna: megvan a magyar női kvóta, Kovács vagy Makra indul

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.18. 07:10
A Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) közzétette a hivatalos olimpiai kvalifikációs listát a nők mezőnyében is: a riói előolimpiai tesztversenyen biztossá vált a nőknél is a magyar kvóta, Kovács Zsófia vagy Makra Noémi utazhat a nyáron Brazíliába.

Kovács Zsófia 54.399 ponttal a 14. helyen végzett az előolimpiai egyéni összetett versenyben, Makra Noémi pedig 51.932 ponttal a 49. helyen zárt. Mindkét tornásznőnk elérte a kvalifikációhoz szükséges pontszámot, így a szakági szövetség tehet javaslatot a MOB-nak a riói induló kilétéről, mivel az előolimpiáról országonként egy versenyző kvalifikálhatja magát a játékokra.

„Nagyon örülök neki, hogy életem első nagy felnőtt összetett versenye ilyen jól sikerült, és a ezt a pontszámot sikerült összehoznom. A reggel 7 órás busszal mentünk ki a csarnokba, a melegítőteremben nem ment olyan jól a gerenda. Aztán fent a pódiumon egy kicsit elkezdtem izgulni is, hiszen még nem versenyeztem ekkora csarnokban, ilyen nagy közönség előtt. A gerenda elején még a lábam is remegett, de aztán sikerült csak a gyakorlatra koncentrálnom. Talajon minden sorom megvolt, az ugrásba is szépen beleálltam. A felemás korlátnál a melegítés jól ment, a szólítás már kevésbé. Nagyon boldog vagyok, hogy az első fordulót megnyertem, de bevallom őszintén, még tudok ezen a pontszámon is javítani” – értékelt Kovács Zsófia.

„Felemás érzések kavarognak bennem, egyrészt örülök, mert a térdem miatt két héttel ezelőtt még egy lyukas garast sem adtam volna, hogy itt leszek, másrészt viszont sajnálom, hogy nem sikerült magasabb pontszámot összehoznom” – így a sérüléssel bajlódó Makra Noémi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik