Torna: jövőre is lesz vk-verseny Szombathelyen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.09.24. 17:57
Jövőre ismét Szombathelyen rendezik a tornászok világkupa-sorozatának egyik versenyét – jelentette be a magyar szövetség (MATSZ) elnöke hétfőn.

„Jövőre ismét ugyanitt találkozunk, hiszen megkaptuk a nemzetközi szövetségtől a challenge világkupaverseny rendezési jogát a 2019-es esztendőre is, és újfent Szombathely lesz a házigazda” – közölte Magyar Zoltán.„Jövőre ismét ugyanitt találkozunk, hiszen megkaptuk a nemzetközi szövetségtől a challenge világkupaverseny rendezési jogát a 2019-es esztendőre is, és újfent Szombathely lesz a házigazda” – közölte Magyar Zoltán.

Az előzetes versenynaptár szerint jövőre szeptember 6-tól 8-ig tart majd a viadal, amely az október elején kezdődő stuttgarti világbajnokság egyik fontos felkészülési állomása lesz.

Az idei versenyen Kovács Zsófia gerendán, Böczögő Dorina talajon aranyérmet nyert, Vecsernyés Dávid nyújtón ezüstérmes lett, Boncsér Krisztián talajon a negyedik helyen végzett a magyarok közül. A MATSZ elnöke kiemelte, elégedett a versenyzők teljesítményével.

„A magyarok kitettek magukért. Bízom benne, hogy ez a kiváló forma kitart október végéig, a világbajnokságig. Mindig nagy öröm idejönni, ebbe a gyönyörű városba, és megrendezni egy ilyen színvonalas nemzetközi versenyt. Nagyon fontos számunkra, hogy ezzel a szombathelyi műhelyt is tudjuk támogatni" – nyilatkozta Magyar Zoltán.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke úgy fogalmazott: a szombathelyi verseny a legmagasabb nemzetközi elvárásoknak is megfelel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik