Torna Eb: szintlépés – a 8. helyen végzett a női csapat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.06.04. 21:35
null
A magyar női csapat kiváló eredményt ért el a berni 8. hellyel (Fotó: AFP)
A nyolcadik helyen végzett a Böczögő Dorina, Kovács Zsófia, Makra Noémi, Divéky Luca, Csányi Julianna összeállítású magyar női tornászválogatott a berni Európa-bajnokságon.

A szövetség tájékoztatása szerint a szombati döntőben a magyar együttesben Böczögő és Kovács mellett Makra és Divéky szerepelt.

Előbbi csak felemás korláton, mivel a csütörtöki selejtezőben kiújult a térdsérülése, így utóbbinak maradt a másik három szer. Az öt versenyzőből minden szeren háromnak kellett bemutatnia a gyakorlatát és mind a három eredmény számított. A magyarok felemás korláton teljesítettek a legjobban, azon ötödikek lett. A csapat majdnem egy pontot javított selejtezős eredményén.

Ezt megelőzően 1998-ban, Szentpéterváron szerepelt döntőben a magyar válogatott.

A győzelmet az oroszok harcolták ki, melléjük a dobogóra még a britek és a franciák állhattak fel.

Az Eb vasárnap a szerenkénti döntőkkel fejeződik be. Felemás korláton és ugrásban Kovács Zsófia is ott van a legjobb nyolc között.

 

„Nagyon szépen szerepeltek a lányok, boldog vagyok, mert végig versenyben voltunk a többi csapattal, egyáltalán nem lógtunk ki a sorból. Makra Noémi sajnos csak felemás korláton tudott indulni, de így is egy ponttal többet hozott a válogatott, mint a selejtezőben. Igazi csapatként működtünk, nagyon köszönöm a lányoknak a részvételt. Felemás korláton voltunk a legjobbak, itt is Kovács Zsófi emelkedett ki, aki 14.500 pontos gyakorlatot mutatott be, ezzel megalapozta a nevét, és ez mindenképpen jó jel a vasárnapi finálé előtt. Az egész csapattal elégedett vagyok, nagyon büszke vagyok rájuk!” – értékelt Draskóczy Imre szövetségi kapitány a Magyar Tornaszövetség (MATSZ) honlapjának.

„Sportágunk nagy sikere ez, egy fokkal feljebb lépett a magyar női torna, beléptünk az első nyolcba, és ezt mindenki elfogadja. A csapat tornászai, idősebbek és fiatalabbak egyaránt igazi példaképekké léptek elő a hazai utánpótlás számára, nagyon régóta vagyok a tornában, de ilyen összefogott csapatmunkát, amelyet a lányok most itt mutattak, még nem láttam. Makra Noémi sérülten is versenyzett, három szeren pedig százszázalékosan helyettesítette őt a csapat, a végsőkig küzdött mindenki. A stadionban fantasztikus hangulat volt, a közönség tombolt, olyan izgalmas volt, mint egy BL-döntő, másodpercenként változott az állás, volt, hogy éppen mi álltunk az élen. Nagyon nagy dolog, hogy újra jegyzik a magyar női tornát, amely felébredt Csipkerózsika álmából. A csapat mellett egyéniben Kovács Zsófi is berobbant, magas szintre lőtték be a bírók gyakorlatait. Új dimenzióba léptünk, ezen az úton kell tovább haladni, az utánpótlás számára is ezt a szemléletet kell továbbadni” – nyilatkozta Magyar Zoltán, a MATSZ elnöke.

TORNA EB, BERN
NŐI CSAPATVERSENY

1.: Oroszország 175.212 pont
2. Nagy-Britannia 170.312
3. Franciaország 168.496
…8. Magyarország (Böczögő Dorina, Kovács Zsófia, Makra Noémi, Divéky Luca, Csányi Julianna) 162.762

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik