MTI 2020.08.11 16:09

Torna: csuklóműtéte után újra edzésben Bácskay Csenge

Csuklóműtéte után újra edzésbe állt Bácskay Csenge, a válogatott és a Postás SE tornásza.

Csuklóműtéte után újra edzésbe állt Bácskay Csenge (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A magyar szövetség keddi tájékoztatása szerint Bácskay egy hónappal ezelőtt csuklóműtéten esett át. A beavatkozás zökkenőmentesen zajlott, és bár az orvosi utasítás szerint még pihennie kellene, a 17 éves tornász már újra edz. 

Elmondása szerint úgy érzi, „nem mentek el a gyakorlatok” az elmúlt időszakban, ráadásul idén összetettben, minden szeren készül, mindezt új elemekkel teszi. Ugráson ugyanazt a szintet szeretné hozni, mint az elmúlt két évben, talajon pedig néhány gimnasztikai elemmel bővül a gyakorlat. Nagy változás gerendán és felemáskorláton várható, Bácskay ugyanis mindkét szeren sok új elemet tanult.

„A karantént és az azt megelőző időszakot nehezen viseltem, mert nagy volt a bizonytalanság, gyakorlatilag mindennel kapcsolatban, és bár a szövetség minden segítséget megadott, nehéz volt ilyen körülmények között készülni. Egy hónappal ezelőtt volt egy csuklóműtétem, de azt mondhatom, rendbe jöttem teljesen, nem mentek el az elemek és minden úgy megy, mint a beavatkozás előtt. Izgatottan várom az őszi versenyidőszakot, remélem, minden rendben lesz a versenyekkel” – mondta Bácskay. 

Hozzátette: a versenykiírás szerint egy hónap múlva rendezik az eszéki világkupát, egyelőre azonban nem tudni, megtartják-e vagy sem, így pedig nehéz felkészülni a versenyekre. 

2020.09.26 00:03:38

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. A két brand sikertörténete akkor fonódott össze először.

2020.09.23 20:31:55

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Szerettem volna hinni március-április fordulójának főbekólintó napjai táján – naiv módon persze –, hogy az élet hajszolására kondicionált ember megáll, s néhány pillanatig gondolkozik legalább.

2020.09.22 22:24:13

Egyéb egyéni MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Már elnézést, de gépiesített sportolókat vagy hús-vér embereket akarunk-e látni? Sokak szerint itt a vége, itt kellene megállni. Csak még nem jutottunk el addig a pontig, amelyen túlról már nem lehet visszatérni.

2020.09.21 11:36:35

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

A helyi lapok pedig nem válogattak a címekben:     „A sport megcsúfolása”, „Merénylet a versenyzők ellen”.

2020.09.20 21:45:37

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Az emberiséget sakkban tartó koronavírus-járvány miatt orvosilag ellenjavallt a meccsek előtti és utáni kézfogás is.