Torna: Berki Krisztiánra vállműtét vár, nem indul az Eb-n

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.03. 19:36
null
Fájdalommal küzdve: Berki Krisztián megműtteti vállát a riói címvédés érdekében (Fotó: Reuters, archív)
Nem indul Berki Krisztián a 2015-ös torna Európa-bajnokságon, mivel vállműtét vár rá, és nem épül fel a montpellier-i kontinensviadalra. A tervezett műtét célja, hogy a világklasszis magyar tornász a kiemelt jelentőségű, olimpiai kvalifikációs világbajnokságon már fájdalommentesen versenyezhessen – hiszen itt dől el, kijut-e Rio de Janeiróba.

„Krisztián válla fáj, a konzervatív kezelés nem hozott megoldást, így a jövő héten megoperálják. Ez egy tisztítóműtét, melynek során a megkopott kulcscsontján képesek javítani az orvosok. Azt beszéltük meg a tavalyi világbajnokság után, ahol Krisztián a harmadik aranyérmét szerezte lólengésben – és megint úgy, hogy fájt a válla –, hogy megpróbálkozunk a konzervatív kezeléssel, a gyógytornával, az erősítéssel, és ha ez nem hoz megoldást, megműtik. Természetesen szerettük volna ezt elkerülni, de nem sikerült” – magyarázta el a Nemzeti Sportnak az olimpiai bajnok edzője, Kovács István.

„Az elmúlt héten a harmadik injekciót kaptam a bal vállamba, és terheltük is, hogy megnézzük, mit bír. Fájt. Nem kibírhatatlanul, de fájt. Viszont nem vállalhattuk annak a kockázatát, hogy majd a világbajnokság előtt fájjon még jobban, mert azt mindketten tudjuk, hogy a glasgow-i vébé minden szempontból nagy jelentőségű: ha dobogóra állok lólengésben, utazhatunk Rióba, ha viszont nem, akkor nincs újabb olimpia...” – reagált Berki Krisztián.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik