HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2015.03.03 19:36 Frissítve: 2015.03.31 01:38

Torna: Berki Krisztiánra vállműtét vár, nem indul az Eb-n

Nem indul Berki Krisztián a 2015-ös torna Európa-bajnokságon, mivel vállműtét vár rá, és nem épül fel a montpellier-i kontinensviadalra. A tervezett műtét célja, hogy a világklasszis magyar tornász a kiemelt jelentőségű, olimpiai kvalifikációs világbajnokságon már fájdalommentesen versenyezhessen – hiszen itt dől el, kijut-e Rio de Janeiróba.

Fájdalommal küzdve: Berki Krisztián megműtteti vállát a riói címvédés érdekében (Fotó: Reuters, archív)

„Krisztián válla fáj, a konzervatív kezelés nem hozott megoldást, így a jövő héten megoperálják. Ez egy tisztítóműtét, melynek során a megkopott kulcscsontján képesek javítani az orvosok. Azt beszéltük meg a tavalyi világbajnokság után, ahol Krisztián a harmadik aranyérmét szerezte lólengésben – és megint úgy, hogy fájt a válla –, hogy megpróbálkozunk a konzervatív kezeléssel, a gyógytornával, az erősítéssel, és ha ez nem hoz megoldást, megműtik. Természetesen szerettük volna ezt elkerülni, de nem sikerült” – magyarázta el a Nemzeti Sportnak az olimpiai bajnok edzője, Kovács István.

„Az elmúlt héten a harmadik injekciót kaptam a bal vállamba, és terheltük is, hogy megnézzük, mit bír. Fájt. Nem kibírhatatlanul, de fájt. Viszont nem vállalhattuk annak a kockázatát, hogy majd a világbajnokság előtt fájjon még jobban, mert azt mindketten tudjuk, hogy a glasgow-i vébé minden szempontból nagy jelentőségű: ha dobogóra állok lólengésben, utazhatunk Rióba, ha viszont nem, akkor nincs újabb olimpia...” – reagált Berki Krisztián.

2019.03.18 12:17:55

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Marschall László főszerkesztőt a Rajk-per árnyékában 1949. december 29-én akasztották fel.

2019.03.15 18:18:45

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

Munkamániás és kérlelhetetlenül szigorú volt a játékosaihoz. De ez kellett ahhoz, hogy az öntörvényű zseniket egy irányba terelje.

2019.03.16 23:33:53

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Mert hiába akarok én lassan, hosszú melegítő szakasszal kezdeni, ha a periférikus látásommal észlelem, hogy balról nagyon igyekszik egy »háziasszony«. Na, azért ezt már ne! – szólal meg a riasztócsengő, és máris hajrázni kezdek.

2019.03.15 21:03:56

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

Európa sportfővárosa már négyszer rendezte meg a Budapest Urban Gamest, és szeptemberben még magasabb fordulatszámra kapcsol, az első World Urban Gamesnek ad otthont.

2019.03.08 18:52:10

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

Tehetségéről mindent elmond: a KSI-nél már eredményesen pingpongozott, az MTK-nál Pölöskei János néven még futballozott egy ideig.