nemzetisport.hu 2015.03.03 19:36 Frissítve: 2015.03.31 01:38

Torna: Berki Krisztiánra vállműtét vár, nem indul az Eb-n

Nem indul Berki Krisztián a 2015-ös torna Európa-bajnokságon, mivel vállműtét vár rá, és nem épül fel a montpellier-i kontinensviadalra. A tervezett műtét célja, hogy a világklasszis magyar tornász a kiemelt jelentőségű, olimpiai kvalifikációs világbajnokságon már fájdalommentesen versenyezhessen – hiszen itt dől el, kijut-e Rio de Janeiróba.

Fájdalommal küzdve: Berki Krisztián megműtteti vállát a riói címvédés érdekében (Fotó: Reuters, archív)

„Krisztián válla fáj, a konzervatív kezelés nem hozott megoldást, így a jövő héten megoperálják. Ez egy tisztítóműtét, melynek során a megkopott kulcscsontján képesek javítani az orvosok. Azt beszéltük meg a tavalyi világbajnokság után, ahol Krisztián a harmadik aranyérmét szerezte lólengésben – és megint úgy, hogy fájt a válla –, hogy megpróbálkozunk a konzervatív kezeléssel, a gyógytornával, az erősítéssel, és ha ez nem hoz megoldást, megműtik. Természetesen szerettük volna ezt elkerülni, de nem sikerült” – magyarázta el a Nemzeti Sportnak az olimpiai bajnok edzője, Kovács István.

„Az elmúlt héten a harmadik injekciót kaptam a bal vállamba, és terheltük is, hogy megnézzük, mit bír. Fájt. Nem kibírhatatlanul, de fájt. Viszont nem vállalhattuk annak a kockázatát, hogy majd a világbajnokság előtt fájjon még jobban, mert azt mindketten tudjuk, hogy a glasgow-i vébé minden szempontból nagy jelentőségű: ha dobogóra állok lólengésben, utazhatunk Rióba, ha viszont nem, akkor nincs újabb olimpia...” – reagált Berki Krisztián.

2019.09.17 19:28:46

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Lőrincz Tamás minden idők egyik legjobb magyar birkózója.

2019.09.17 09:46:38

Egyéb egyéni B. L.

Olimpikonok a szurkolói zónában.

2019.09.16 10:12:23

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

A mexikói olimpia utáni esztendőben, a budapesti vb-n is egy-egy arany- és ezüstérmet szerzett Magyarország.

2019.09.15 21:51:58

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY

ALAPVONAL. A nemzeti kultúrához, az anyanyelv használatához való jog részének tekinthető, hogy a magyar közösségek tagjai a közös sportolás, szurkolás, az együtt átélt sportsikerek révén is megélhessék magyarságukat.