MTI 2019.12.06 13:42 Frissítve: 2019.12.06 14:17

Tömegsport: a Műjégpályán zárul az Európa Sportfővárosa program

A Budapest 2019 Európa Sportfővárosa vasárnapi záró eseményére a szervezők a Városligeti Műjégpályára várják az érdeklődőket, ahol az ingyenesen látogatható Jég Veled Sportfőváros rendezvénnyel ér véget a sportolást, az egészséges életmódot népszerűsítő egész éves programsorozat.


A 16 órakor kezdődő eseményen a téli sportok kapják a főszerepet, bárki kipróbálhatja a korcsolyázást, belekóstolhat a jégkorongozásba, megismerkedhet a curlingezés, illetve a jéglabdázás technikájával is, a legkisebbek pedig megtehetik első siklásaikat a jégen fakutyákon ülve.

A szabadon választott sportolási lehetőségek mellett a helyszínen lesz mini jégkorong, jégtánc és szinkronkorcsolya bemutató, valamint színpadra lép Kovácsovics Fruzsina, az Animal Cannibals és a New Level Empire zenekar. Az eseményre kilátogatók ügyességi versenyeken is részt vehetnek, melyekkel pontokat gyűjtögethetnek az azonnal beváltható, értékes sportos nyereményekért.

„Január elsején mi nyitottuk a Sportfőváros évadot és a december nyolcadikai eseménnyel nálunk is ér véget ez a színes, a budapestieknek egész évben sok sportolási lehetőséget kínáló programsorozat. Bízom benne, hogy akárcsak az év elején, most is sokan eljönnek hozzánk" – idézte a szervezők közleménye a Műjégpályát üzemeltető Budapesti Sportszolgáltató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjét.

Molnár Zoltán a várható nagy érdeklődésre tekintettel arra kérte a látogatókat, hogy minél előbb érkezzenek meg a Műjégpályára, mert a helyszín befogadóképessége korlátozott.

„Csak háromezer embert tudunk beengedni. Emiatt mindenkinek a megértését, és az esetleges sorban állás miatt a türelmét kérem. A korcsolyákat természetesen senki se hagyja otthon, de akinek nincs, az nálunk is bérelhet a készleteink erejéig” – tette hozzá.

Az egész éves sorozat, melynek mottója az volt, hogy egyetlen nap se teljen el sportolás nélkül, újévi korcsolyázással vette kezdetét január 1-jén ugyanezen a helyszínen. A programkínálat célja az volt, hogy a budapestiek számára minél közelebb hozzák a sportolás élményét és lehetőségét.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár tavaly decemberben többek között arról beszélt, hogy a főváros 365 sportesemény lebonyolítását vállalta a 2019-es évre.

Az évad záró eseményének vendége lesz 18 órától Gy. Németh Erzsébet, Budapest kultúráért és sportért felelős főpolgármester-helyettese, Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, illetve Kamuti Jenő, a Budapesti Sportszövetségek Uniójának elnöke.

2020.04.02 11:47:20

Egyéb egyéni MAROSI GERGELY

Az olimpiai falut és az All Star-mérkőzéseket is a nagy krízisnek köszönhetjük • Elképesztő ötkarikás kalandok és egy rejtői balhé magyar legendákkal.

2020.04.02 21:40:23

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Elképzeltem hasonló jelenetet egy üresen tátongó stadion, teszem azt a Puskás Aréna előtt egy szintén idős futball-legendával, a gyengélkedő Mészöly Kálmánnal, esetleg a riói Maracana előtt Pelével.

2020.03.31 22:56:16

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Megfelelő szakmai támogatással az erőállapotot szinten tartani hivatott gyakorlatok többsége is háziasítható, hiszen lépcső szinte mindenütt van, miként gumikötél rögzítésére alkalmas gerenda, kampó vagy ajtókeret is.

2020.03.31 22:52:42

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Rácáfolt mindenfajta lebecsülésre, ez sem éppen kis tett.

2020.03.30 21:42:46

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Ami történt-történik, engem is meggyötör, de hogy lélekben erősödve élhetjük túl az egészet, hinni akarom mégis. S hogy így élheti túl a sport, az olimpia, azt is!