MTI 2019.12.06 13:42 Frissítve: 2019.12.06 14:17

Tömegsport: a Műjégpályán zárul az Európa Sportfővárosa program

A Budapest 2019 Európa Sportfővárosa vasárnapi záró eseményére a szervezők a Városligeti Műjégpályára várják az érdeklődőket, ahol az ingyenesen látogatható Jég Veled Sportfőváros rendezvénnyel ér véget a sportolást, az egészséges életmódot népszerűsítő egész éves programsorozat.


A 16 órakor kezdődő eseményen a téli sportok kapják a főszerepet, bárki kipróbálhatja a korcsolyázást, belekóstolhat a jégkorongozásba, megismerkedhet a curlingezés, illetve a jéglabdázás technikájával is, a legkisebbek pedig megtehetik első siklásaikat a jégen fakutyákon ülve.

A szabadon választott sportolási lehetőségek mellett a helyszínen lesz mini jégkorong, jégtánc és szinkronkorcsolya bemutató, valamint színpadra lép Kovácsovics Fruzsina, az Animal Cannibals és a New Level Empire zenekar. Az eseményre kilátogatók ügyességi versenyeken is részt vehetnek, melyekkel pontokat gyűjtögethetnek az azonnal beváltható, értékes sportos nyereményekért.

„Január elsején mi nyitottuk a Sportfőváros évadot és a december nyolcadikai eseménnyel nálunk is ér véget ez a színes, a budapestieknek egész évben sok sportolási lehetőséget kínáló programsorozat. Bízom benne, hogy akárcsak az év elején, most is sokan eljönnek hozzánk" – idézte a szervezők közleménye a Műjégpályát üzemeltető Budapesti Sportszolgáltató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjét.

Molnár Zoltán a várható nagy érdeklődésre tekintettel arra kérte a látogatókat, hogy minél előbb érkezzenek meg a Műjégpályára, mert a helyszín befogadóképessége korlátozott.

„Csak háromezer embert tudunk beengedni. Emiatt mindenkinek a megértését, és az esetleges sorban állás miatt a türelmét kérem. A korcsolyákat természetesen senki se hagyja otthon, de akinek nincs, az nálunk is bérelhet a készleteink erejéig” – tette hozzá.

Az egész éves sorozat, melynek mottója az volt, hogy egyetlen nap se teljen el sportolás nélkül, újévi korcsolyázással vette kezdetét január 1-jén ugyanezen a helyszínen. A programkínálat célja az volt, hogy a budapestiek számára minél közelebb hozzák a sportolás élményét és lehetőségét.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár tavaly decemberben többek között arról beszélt, hogy a főváros 365 sportesemény lebonyolítását vállalta a 2019-es évre.

Az évad záró eseményének vendége lesz 18 órától Gy. Németh Erzsébet, Budapest kultúráért és sportért felelős főpolgármester-helyettese, Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, illetve Kamuti Jenő, a Budapesti Sportszövetségek Uniójának elnöke.

2020.01.23 23:27:26

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Dr. Bubó is mindig számíthatott Ursula nővérre.

2020.01.20 19:07:04

Egyéb egyéni MIHÁLYI ANDRÁS

PDC kontra BDO – tanulságos háttértörténet, nemcsak dartsőrülteknek.

2020.01.22 22:48:22

Egyéb egyéni BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Bármennyire is tetszhet úgy a NOB különféle sales- és marketingosztályait vezető nagyfőnökeinek, hogy az ötkarika mint brand kezd kimenni a divatból, a sportágak jelentős részének még mindig az ottlét, vagyis a programban szereplés vágya határozza meg a tudatot.

2020.01.21 11:09:56

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2020.01.20 21:32:51

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

Száztíz éve született Takács Károly, London és Helsinki olimpiai bajnoka.