Tollaslabda: Sárosi Laura a spanyol királyi pártól vehet át díjat

L. Á.L. Á.
Vágólapra másolva!
2018.02.02. 22:09
null
Sárosi Laura még maga sem hiszi el, hogy a spanyol királyi pártól vehet át díjat (Fotó: Szabó Miklós)
A Nemzetközi Fair Play Bizottság speciális fair play diplomája után újabb elismerésben részesül Sárosi Laura. A riói olimpiát is megjáró magyar tollaslabdázó a spanyolok Év sportolója díjátadó gáláján veheti át a legsportszerűbb cselekedetért járó Queen Sofia díjat – méghozzá a spanyol királyi pártól!

– 2016-os története – amikor a franciaországi Európa-bajnokságon átadta német ellenfelének a tartalékcipőjét, hogy folytatni tudja a végül általa megnyert mérkőzést – napokig kiemelt hír volt Magyarországon. Két évvel a sportszerű gesztus után meglepte a spanyolországi invitálás?
– Nagyon, még most is alig hiszem el – mondja Sárosi Laura a Nemzeti Sportnak. – Nem gondoltam, hogy ez más nemzeteket is így megérintett. Egy spanyol tollaslabdázó fiú mesélte el, hogy náluk is kiemelt hír volt a médiában ez a történet. És mivel az olimpiai bajnoknő spanyol, így gondolom, jobban fókuszban van az országban a tollaslabda.

– Hogyan készül az estére?
– Nem tagadom, nagyon izgulok, bár szerencsére most két hétre elutazom. Először Lengyelországba edzőtáborba és egy mérkőzésre, majd Oroszországba a csapat Európa-bajnokságra. Így van, ami elterelje a figyelmemet, a gondolataimat. De a szervezőktől folyamatosan kapom az e-maileket, a tájékoztatást az estével kapcsolatban, így felkészülten érkezem majd a Pradóba.

– Egy hölgy számára mindig fontos kérdés, milyen ruhát válasszon egy ilyen eseményre. Megvan már az igazi?
– Még vívódom két-három ruha között. Nehéz feladat, hiszen nem mindennap találkozhat az ember a királyi párral, ez az este életre szóló élményt jelent.

– A 2015-ös események hasonló gáláján tavaly többek között Andrés Iniesta és a Rióban aranyérmet szerző magasugró, Ruth Beitia Vila is díjat vehetett át. Kik lesznek azok a sportolók, akikkel közösen lép színpadra?
– Ez még előttem is titok, de nagyon várom már a pillanatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik