S. T. J. 2020.02.12 00:01 Frissítve: 2020.02.12 00:42

Tokmac Nguennek idő kellett; Danyinak jó benyomásai vannak

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

 

A Ferencváros egyik legjobbjává nőtte ki magát ebben az idényben Tokmac Nguen. A napokban volt egy esztendeje, hogy Budapestre költözött, és az azóta eltelt időben az OTP Bank Liga egyik legjobb támadója lett. Miután családját, barátait kellett maga mögött hagynia Norvégiában, és életében először futballozott légiósként, időbe telt, mire megszokta az itteni életritmust, megismerte, elsajátította a magyar szokásokat, továbbá – ahogy ő fogalmazott – a pályán is elkapta a fonalat. Hogy miként sikerült beilleszkednie, és mi az, ami nem hiányzik neki otthonról, arról is beszélt a lapunknak adott interjúban.

Keddre hivatalossá vált, amit lapunk napokkal ezelőtt megszellőztetett: Ugrai Roland a Budapest Honvédhoz szerződött. A támadó legutóbb a görög élvonalbeli Atromitoszban futballozott, de január végén távozott, így szabadon szerződtethetőként csapott le rá a kispesti klub. Itthon legutóbb 2018. július 28-án futballozott az NB I-ben, akkor a Diósgyőri VTK színeiben a Puskás Akadémia ellen (2–2) játszott. A Nemzeti Sportnak elmondta, reálisan látta a helyzetét, tudta, hogy igazán erős külföldi bajnokságba most nem kerülhetne. Bár voltak egyéb megkeresései, a legkitartóbbnak a kispestiek bizonyultak.

Interjút készítettünk a női kézilabda-válogatott társ szövetségi kapitányával, a győri Danyi Gáborral. A januárban kinevezett szakember Elek Gáborral közösen hétfőn és kedden Budaörsön az első edzéseket vezényelte le a márciusi győri olimpiai selejtezőre készülő keretnek. Mint elmondta, sokkal jobb benyomásai vannak az összetartás után, mint amit várt, hiszen az első találkozás mindig némi kétkedéssel, az újtól való félelem érzésével szokott telni. Most azonban tényleg mindenkin azt látta, hogy maximálisan meg akar felelni, és szeretne részese lenni ennek a projektnek.

Viszonylag ritkán fordul elő, hogy egy alacsonyabb osztályban szereplő magyar klub az Egyesült Államokból szerződtet labdarúgót. A Kecskemét azonban élt a lehetőséggel, és megszerezte az amerikai egyetemi bajnokságban négy éven keresztül futballozó Popgeorgiev Panteliszt. A 24 esztendős labdarúgó édesanyja görög, édesapja bolgár származású, ám mivel minden Magyarországhoz köti, szerepelt hazánk korosztályos válogatottjaiban. Hogy miért tért haza, s milyen célokkal igazolt Kecskemétre, kiderül Hajrá, foci! mellékletünkből.

2020.10.21 10:27:17

Egyéb egyéni MOHAY GÁBOR

„Egyik szakmai csúcsomnak a veszprémi kézilabdázó Éles József visszatérését tartom."

2020.10.19 22:04:08

Egyéb egyéni L. P. I.

2020.10.19 19:08:23

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Felmérésekben, elriasztó adatok közzétételében, győzködésben nem volt, nincs hiány Klebelsberg Kunó óta napjainkig, ám mintha ezzel a legtöbbször le is tudnánk a legendás kultuszminiszter által kirótt feladatot.

2020.10.16 20:23:23

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

„Úgy harcolt, mintha tényleg ez az egyetlen és utolsó alkalma lenne a siker eléréséhez.”

2020.10.16 22:53:46

Egyéb egyéni PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Minden egyes győzelemnek örülni kell és értékelni, hogy Marco Rossival a gondok ellenére egy meccsre kerültünk attól, hogy részt vehessünk a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.