T. A. 2020.03.24 16:38 Frissítve: 2020.03.24 18:43

Tokió 2020: Most megpróbálunk hazajutni valahogy… – Berecz

Berecz Zsombort még Mallorcán érte a tokiói olimpia elhalasztásának híre, Érdi Mária már itthon van házi karanténban, és akárcsak nekik, természetesen a szörföző Cholnoky Sárának is fáj a döntés, ugyanakkor úgy vélik: van most égetőbb probléma a tokiói játékoknál.

Berecz Zsombor is el van keseredve

 

Berecz Zsombor (vitorlázó, finn osztály): – ...Nem erre számítottunk. Vagyis ahogy ment előre az idő, az utóbbi napokban már lehetett érezni, hogy benne van a levegőben a halasztás, de amikor az edzőtársammal meghoztuk a döntést, hogy itt maradunk Mallorcán, még úgy volt, hogy az eredeti időpontban tartják meg az olimpiát. Most megpróbálunk hazajutni valahogy, mert nincs értelme maradni, főleg, hogy az edzőtársam is hazamegy. A felkészülési tervet újra kell írni, látni kell a következő dátumot. Ha ugyanígy a nyári időpontra teszik az olimpiát, akkor viszonylag könnyű dolgunk van, mert tudjuk, mire számíthatunk, ha viszont csak egy-két hónapot tolják, akkor belecsúszhatunk tájfunos időszakba ugyanúgy, mint gyenge szelekbe... Nem örülök.

Érdi Mária

Érdi Mária (vitorlázó, Laser Radial): – Várható volt a döntés, de én úgy voltam vele, lesz, ami lesz, készülök. Az elmúlt hónapokban gond volt a derekammal, emiatt március elején kezdtem el újra edzeni, de mindössze három napot voltam vízen, amikor szinte el kellett menekülni Mallorcáról. Most házi karanténban vagyok. Ami a halasztást illeti: a céljaimat ez nem befolyásolja, legfeljebb később próbálom meg elérni őket. Szeretem a vitorlázást, de ez nem a világ közepe, most vannak nála fontosabb dolgok is. Ha pedig eljön az ideje, újra versenyezni fogunk, és azt is nagyon fogom várni. Az olimpiát a legjobb vitorlázó nyeri majd meg – úgy kell odamenni, hogy mindenre készen állunk.

Cholnoky Sára

Cholnoky Sára (szörföző, RSX): – Nyilván fájó ez a döntés, ugyanakkor azt gondolom, most vannak az olimpiánál fontosabb dolgok is, az, hogy az emberek egészségesek legyenek, megálljon a járvány terjedése. Ami engem illet, a felszereléseim nagy része Mallorcán ragadt, nem is tudom, mikor és hogyan tudjuk hazahozni... Ettől függetlenül, ha itthon nem nyolcfokos lesz a Balaton, tudunk majd készülni, edzeni, a programot azonban át kell beszélni. Mivel a jelenlegi olimpiai osztályt egy másik váltja majd a következő olimpián, a jövő évre egyáltalán nem hirdettek meg nemzetközi versenyeket, úgyhogy nyilván a nemzetközi szövetségnek is döntéseket kell majd hoznia, s ez sok kérdést vet fel.

 

Vadnai Benjamin

Vadnai Benjamin (vitorlázás, Laser): „Minél később rendezik meg az olimpiát, mi, fiatal, fokozatosan fejlődő sportolók annál jobb eredményre számíthatunk. Melóban nem változtat semmin a halasztás, amint a körülmények engedik, visszatérünk a megszokott edzésprogramunkhoz. Egyformán negatívum lehet minden vitorlázónak, hogy eddig kifejezetten a nyári körülményeket vizsgáltuk, és azt próbáltuk a lehető legjobban kiismerni. Ez a sok adat valószínűleg most kárba vész, ha tegyük fel tavasszal rendezik majd az olimpiát, így a különböző felkészültségű országokat hasonló rajtkőre hozhatja.”

2020.05.21 15:16:55

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A legnépszerűbb események kapcsán is újra van miért drukkolni a sportok szerelmeseinek! (x)

2020.05.27 18:04:19

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Faragó Tamás lénye, megjelenése, lázadást, nonkonformitást is sugalló intelligenciája ama hazugságra telepített kor félelem nélkül való tagadása volt. Meg a magyar vízilabda örök jelképe.

2020.05.24 16:20:37

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Sokan a világhírű magyar vívás előfutárának tartották, stílusa az aktív védelemre épült.

2020.05.24 20:53:59

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Át kellene gondolni a rendezéssel kapcsolatos terveket.