Tereptriatlon: Poór Brigitta ezüstérmes a Maui-szigeti világbajnokságon

Vágólapra másolva!
2010.10.25. 12:33
Címkék
Maui szigetén rendezték a 15. alkalommal kiírt XTERRA, azaz tereptriatlon-világbajnokságot, amelyen remek magyar eredmény született. A 24 éven aluliak mezőnyében az X2S-KONA TEAM fiatal versenyzője, Poór Brigitta ezüstérmet szerzett.

A győzelmet a német Bettina Uhlig szerezte meg, Poór mögött harmadikként az amerikai Jo Markham zárt.

A magyar versenyzők, Poór Brigitta és Szente Dániel – mindkettő X2S-KONA TEAM – nagyszerűen kezdtek az úszószámban, Poór Brigitta kemény tempót diktált kerékpáron, és ezzel biztosította a helyét a dobogón. A futáson lendületesen és taktikusan osztotta be az erejét, végül csaknem négy perccel ért előbb be, mint az őt üldöző amerikai versenyző. Szente Daninak nem volt szerencséje, nemcsak ellenfeleivel és a tereppel kellett küzdenie, hanem térdsérülésével is.

Poór Brigitta az idei sikersorozatát – 24 órás indoor MTB-váltó világbajnoki cím, XTERRA Európa-bajnoki cím, tereptriatlon magyar bajnoki cím – méltó módon zárta a világbajnoki ezüsttel.

A felnőtt férfiaknál a 37 éves, dél-afrikai Conrad Stoltz negyedik alkalommal nyerte meg a világbajnoki címet; a női győztes, a 41 éves amerikai, Shonny Vanlandingham lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik