Teqball-vb: magyar ezüstérem egyesben és párosban is

MURÁNYI DOMONKOS (Reims)MURÁNYI DOMONKOS (Reims)
Vágólapra másolva!
2018.10.13. 17:56
null
Reimsben tömött lelátók előtt játsszák a mérkőzéseket
Sipos Árpád és a Bányik Csaba, Blázsovics Ádám kettős is ezüstérmet szerzett a franciaországi Reimsben zajló teqball-világbajnokságon. Sipos a döntőben 20:11, 20:15-re kapott ki a román színekben versenyző Szécsi Barnától, míg párosunk döntő szettben szenvedett vereséget montenegrói riválisától. 

Egyesben a magyar bajnok Sipos Árpád pénteken imponáló teljesítménnyel, csak egy játszmát veszítve jutott el a döntőig, amelyben az a versenyző várt rá, aki még nála is jobban teljesített a világbajnokság első napján: Szécsi szettveszteség nélkül abszolválta a fináléig vezető utat.

A döntő sajnos nem kezdődött jól Sipos számára, több hibát is elkövetett a meccs elején, így romániai ellenfele 7:2-re elhúzott. A magyar fiú ezt követően kétpontosra faragta hátrányát, ám a játszma második felében egyértelműen Szécsi játszott jobban, és fölényesnek mondható különbséggel, 20:11-re megnyerte a szettet.

A második felvonás szorosabban alakult, de Sipostól hiányoztak azok a bravúros védekezések, amelyeket Szécsi bemutatott. Árpi egyébként nagyon sportszerűen játszott, az ellenfél szép pontjai rendre megtapsolta, sőt egy kétes szituációban – ráadásul fontos helyzetben – az egyik alkalommal meg is adta a pontot Szécsinek.

Sipos 18:14-es hátrányban időt kért, de sajnos az egyperces pihenő sem segített rajta, a romániai fiú 20:15-re megnyerte a szettet, s így elhódította a világbajnoki címet.

A Bányik Csaba, Blázsovics Ádám magyar páros hibátlanul, négy győzelemmel abszolválta a csoportküzdelmeket, majd a nyolcaddöntőben a marokkói kettős ellen sem izzadt meg. A negyeddöntőben az őszülő halántékú Maurizio Galli, Emiliano Salvetti olasz duó a második játszma elején rövid ideig reménykedhetett benne, hogy lehet esélye, de a mieink ekkor ismét elkezdtek olyan szinten teqballozni, ahogyan a torna korábbi szakaszában, így 2:0-val továbbjutottak.

Az elődöntőben „Marquinhosszal” és Nataliával, vagyis a brazil párossal csapott össze Bányik és Blázsovics, de ez a találkozó is egyoldalú meccset hozott – ami miatt mi, magyarok a legkevésbé sem bánkódtunk, hiszen a mieink jutottak tovább 20:9, 20:12-vel.

A fináléban a Bogdan Marojevics, Nikola Mitro montenegrói párossal találkoztak Blázsovicsék. A magyar duó az első négy pontot megnyerte, Marojevicsék azonban 8:8-nál utolérték a mieinket, és innentől kezdve késhegyre menő csatát vívtak egymással a felek az első játszma megnyeréséért. A montenegróiak főleg az erős fejjátékukra, míg a mieink Bányik szinte védhetetlen lecsapásaira – bár ebben a sportágban talán inkább a lerúgás a jó kifejezés – alapoztak. A szettről döntő pont döntött, amelyet a mieink nyertek (20:19).

A második játszma elején a magyar csapat ismét elhúzott, ám Montenegró megint csak felállt (13:13), sőt fordított is, és kiharcolta a döntő szettet (15:20). Fehér mezes riválisaink a második felvonásra sajnos megtalálták az ellenszert Bányik bivalyerős próbálkozásaira.

A harmadik felvonást is a magyar csapat kezdte jobban (4:0), de Blázsovicsék ezúttal sem tudták megőrizni előnyüket. Ennél nagyobb baj, hogy a játszma közepén kezdett kicsúszni a kezükből a meccs, ezért 13:11-es hátrányban időt kértek. Innen sikerült egyenlíteni (14:14), majd 19:17-es és 20:19-es hátrányban összesen három meccslabdát hárítani. A negyediket azonban már nem, így elképesztő izgalmak után Montenegró nyerte meg a világbajnokságot (22:20).

Blázsovics tavaly egyéniben megnyerte a vb-t, most be kell érnie az ezüstéremmel.

2. TEQBALL-VILÁGBAJNOKSÁG, REIMS (FRANCIAORSZÁG)
EGYES
Magyar érdekeltségű eredmények

E-csoport: Sipos Árpád–Matthew Caruana (máltai) 20:12, Sipos Árpád–Duarte Menezes (portugál) 20:5, Sipos Árpád–Ben Nuttall (angol) 20:5, Sipos Árpád–Laurent Mbassa (kameruni) 20:4
Nyolcaddöntő: Sipos Árpád–Nikola Zsivanovics (görög) 20:17, 20:13
Negyeddöntő: Sipos Árpád–Vassze Akinori (japán) 20:11, 18:20, 20:12
Elődöntő: Sipos Árpád–Adrian Duszak (lengyel) 20:5, 20:16
Döntő: Sipos Árpád–Szécsi Barna (romániai) 11:20, 15:20

PÁROS
Magyar érdekeltségű eredmények
H-csoport: Bányik Csaba, Blázsovics Ádám
–Javier Asensio, Aitor Vives (Spanyolország) 20:13, Bányik Csaba, Blázsovics Ádám–Karim Ghafghaf, Axel Lawarée (Belgium) 20:3, Bányik Csaba, Blázsovics Ádám–Amine Benchamloule, Abdelrauf Zarabi (Algéria) 20:5, Bányik Csaba, Blázsovics Ádám–Emilia Eva Natasha Binti Saudia, Saravanakumar Narayanan (Malajzia) 20:10
Nyolcaddöntő: Bányik Csaba, Blázsovics Ádám–Nasser Ajouaou, Yassine Eddardi (Marokkó) 20:5, 20:7
Negyeddöntő: Bányik Csaba, Blázsovics Ádám–Maurizio Galli, Emiliano Salvetti (Olaszország) 20:6, 20:13
Elődöntő: Bányik Csaba, Blázsovics Ádám–Natalia Guitler, Marcos Vieira Da Silva (Brazília) 20:9, 20:12
Döntő: Bányik Csaba, Blázsovics Ádám–Bogdan Marojevics, Nikola Mitro 20:19, 15:20, 20:22

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik