nemzetisport.hu 2019.11.18 14:31 Frissítve: 2019.11.18 14:50

Teqball: fontos megállapodást írt alá a Fiteq Ázsiában

A teqball nemzetközi szövetségének (Fiteq) vezetői Japánban aláírták a Brighton plusz Helsinki nyilatkozatot.

 

Ez a deklaráció a női jogok és a női egyenjogúság betartásáról és támogatásáról szól a sport és a fizikai aktivitás területén, amelyet kiemelten fontosnak tartanak a magyar irányítású szövetségnél is.

A Fiteq női bizottságának nevében Borsányiné Kruppa Erika tartott beszédet Tokióban a Smart Cities & Sport konferencián, ahol kiemelte azokat a rövid és hosszú távú terveket, amelyen a női bizottság dolgozik, a női játékosok, edzők, sportvezetők munkájának segítése érdekében.

Lilamani de Soysa, Nemzetközi Munkacsoport a Nőkért a Sportban tisztségviselője kiemelte, nagy öröm a szervezet számára, hogy a Fiteqet az aláírók között tudhatja, és reméli, hogy a női bizottság épp olyan látványos és gyors eredményeket ér majd el nemzetközi szinten, mint maga a száz százalékban magyar teqball sportág.

Tokió arról is emlékezetes marad a nemzetközi szövetség számára, hogy a TAFISA (The Association For International Sport for All) közgyűlése itt jelentette be, hogy a Fiteqet hivatalosan elismerték és ezáltal felvették tagjai köze. 

2020.09.17 21:41:59

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sportújságírónak lenni jó. Sok fiatal álma, kevesebbek álmának beteljesülése. Olyan tevékenység megélése, ahol napjaink agyonszabályozott világában is hőstettek zajlanak, diadalmaskodni lehet, vagy felállni a térdre kényszerítettség állapotából.

2020.09.17 00:14:12

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Minden életútnak van tanulsága, „mónapistáé” elsődlegesen az, hogy az embernek meg kell találnia a helyét a világban, s ott megtenni a lehető legtöbbet. Nagy formátumú ember volt, ifjan s később idősebben, bölcsebben is.

2020.09.15 21:15:08

Egyéb egyéni MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Mi az, ami hajtja őket, illetve azokat, akik fanatikusan buzdítják őket? Erre a The Athletic szakírója adta meg a választ, aki Szlovéniáig utazott, hogy megfejtse a Doncic-titkot.