Teqball: fontos megállapodást írt alá a Fiteq Ázsiában

Vágólapra másolva!
2019.11.18. 14:31
Címkék
A teqball nemzetközi szövetségének (Fiteq) vezetői Japánban aláírták a Brighton plusz Helsinki nyilatkozatot.

Ez a deklaráció a női jogok és a női egyenjogúság betartásáról és támogatásáról szól a sport és a fizikai aktivitás területén, amelyet kiemelten fontosnak tartanak a magyar irányítású szövetségnél is.

A Fiteq női bizottságának nevében Borsányiné Kruppa Erika tartott beszédet Tokióban a Smart Cities & Sport konferencián, ahol kiemelte azokat a rövid és hosszú távú terveket, amelyen a női bizottság dolgozik, a női játékosok, edzők, sportvezetők munkájának segítése érdekében.

Lilamani de Soysa, Nemzetközi Munkacsoport a Nőkért a Sportban tisztségviselője kiemelte, nagy öröm a szervezet számára, hogy a Fiteqet az aláírók között tudhatja, és reméli, hogy a női bizottság épp olyan látványos és gyors eredményeket ér majd el nemzetközi szinten, mint maga a száz százalékban magyar teqball sportág.

Tokió arról is emlékezetes marad a nemzetközi szövetség számára, hogy a TAFISA (The Association For International Sport for All) közgyűlése itt jelentette be, hogy a Fiteqet hivatalosan elismerték és ezáltal felvették tagjai köze.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik