T. A. 2019.09.25 18:00 Frissítve: 2019.09.25 19:28

Szörf: Cholnoky Sára már biztosan ott lehet az olimpián!

Cholnoky Sára az Arany-csoportba jutással kiharcolta az indulási jogot a világbajnokságon – ott lehet a tokiói olimpián.


Cholnoky Sára kiharcolta az indulást az olimpián (Fotó: Robert Hajduk/RS:X Class)

Tudtuk, az első lépés az olimpiai részvétel felé az Arany-csoportba jutás. Cholnoky Sárának ez szerdán sikerült, s ezzel együtt megvan az olimpiai részvétel is, mivel hét nemzet versenyzői jutottak a legjobbak közé a még pályázók közül, és kilenc kvótát osztanak a Garda-tavon zajló szörf világbajnokságon. A férfiak mezőnyében a hetedik olimpiájára készülő Gádorfalvi Áron is bejutott az Arany-csoportba, ám ott nagyon sűrű a mezőny, úgyhogy rá még vár néhány kiélezett csata az előttünk álló napokban, hiszen hat plusz egy futam hátravan a világbajnokságból.

„Sorsdöntő nap volt ez, senki sem akart hibázni, mindenki mindent megpróbált, hogy kiharcolja az olimpiai részvételt. Ez végül a magyarok közül első szörfösként Cholnoky Sárának sikerült, aki egész nap jól versenyzett, de valahogy mindig túlizgulta a hajrát, így a szerdai utolsó, vagyis a hatodik futamon biztosította be a helyét az Arany-csoportban, s ezzel együtt az olimpián” – nyilatkozta Utassy Loránd szövetségi kapitány.

S vajon hogy látta az eddig történteket a második olimpiájára készülő Colnoky?

„Nagyon stresszes volt az elmúlt két nap, mert tudtuk előre, hogy ezeken sok múlik majd, konkrétan, ha bejutok az Arany-csoportba, biztosan meglesz a kvóta – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Cholnoky, akinek a felkészülésében a szövetségi kapitányon kívül sokat segített holland edzője, Diederik Bakker is. Bár délelőtt két nagyon jó rajtom volt, azután visszacsúsztam, úgyhogy az ötvenhetedik helyről vártam a délutáni futamot, úgy, hogy ötvenhárman jutottak az arany csoportba. Mentem egy jó biztonsági futamot, és azzal feljöttem a 49. helyre. Másodszor harcoltam ki az olimpiai indulási jogot, csak most sokkal hamarabb, mint legutóbb, úgyhogy nagyon boldog vagyok. Most már lehet kicsit élvezni a versenyt.”

Cholnoky elmondta, júliusban részt vett egy edzőversenyen a Garda-tavon és volt rá lehetősége, hogy szeptember eleje óta ott készüljön, ez mindenképp sokat segített. Főleg annak tudatában, hogy sohasem volt még ennyi induló a világbajnokságon, és sohasem volt még ennyire sűrű a mezőny.

SZÖRF VILÁGBAJNOKSÁG, TORBOLE
Az állás 6 futam után. Férfiak:
1. Pierre Le Coq (francia) 9.0 helyezési pont, 2. Badloe (holland) 11.0, 3. Myszka (lengyel) 36.0, ...51. Gádorfalvi Áron (magyar) 116.0, ...88. Sánta Bence (magyar) 200.0
Nők: 1. Lilian De Geus (holland) 19.0, 2. Yunxiu Lu (kínai) 22.0, 3. Maggetti (olasz) 24.0, ...49. Cholnoky Sára (magyar) 112.0

2020.03.31 22:56:16

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Megfelelő szakmai támogatással az erőállapotot szinten tartani hivatott gyakorlatok többsége is háziasítható, hiszen lépcső szinte mindenütt van, miként gumikötél rögzítésére alkalmas gerenda, kampó vagy ajtókeret is.

2020.03.31 22:52:42

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Rácáfolt mindenfajta lebecsülésre, ez sem éppen kis tett.

2020.03.30 21:42:46

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Ami történt-történik, engem is meggyötör, de hogy lélekben erősödve élhetjük túl az egészet, hinni akarom mégis. S hogy így élheti túl a sport, az olimpia, azt is!

2020.03.29 22:36:51

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Sokáig sokat tettünk azért, hogy ne legyen rendben semmi, most viszont életünk meccsét vívjuk. Úgyhogy nincs más választásunk, mint megnyerni azt.

2020.03.27 21:31:52

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Viharos időszak volt, de a sportvilág csak nehezen fogta fel, hogy vannak fontosabb dolgok is, mint futni, ugrani, úszni, labdázni. Magyarországon különösen igyekeztek elhessegetni a borús jóslatokat.