Sznúker: Ez a játék olyan, mint a bolhapiac – O’Sullivan

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.29. 09:52
Az ötszörös világbajnok Ronnie O’Sullivan attól tart, ha nem változtatnak a sznúkeren a sportág vezetői, a játék versenyszinten eltűnik a süllyesztőben.

„Aggódom a sznúker miatt, pedig még mindig nagyon nagy játék – mondta a jelenleg a yorki UK Championshipen versenyző O’Sullivan. –Túl sok a verseny, olcsón adják a tévétársaságoknak, amelyek időkitöltőnek használják, a jegyek is olcsók, bárki bejuthat a nélkül, hogy ezt a lehetőséget nagyra értékelné.”

„Egyre inkább méltóságát veszíti a sznúker a többi sportág között. Ha megnézel egy F1-es versenyt, szép embereket látsz, ha egy sznúkermeccsre kapcsolsz, azt gondolod, »ó, istenem«! A sznúker egy bolhapiac, míg az F1 olyan, mintha egy luxusáruházban vásárolnál” – mondta O’Sullivan, mintegy figyelmeztetve a sportág vezetőit, ne elégedjenek meg azzal, hogy a 2018-as világbajnokságra félmillió fontos díjazást garantáltak.

„A sport üzlet, a sznúker a közelében sincs z F1-nek, a tenisznek vagy az olimpiának, az ottani szponzoroknak eszükbe sem jut, hogy minket támogassanak. Talán Kínában, ahol népszerűek vagyunk, találhatnak egy milliárdost, aki tehetne róla, hogy komolyan vegyék a sportágat” – mondta Ronnie, aki szerint első lépésként lehetne a világbajnokság győztesének járó díj egymillió font.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik