S. T. J. 2020.06.02 23:27 Frissítve: 2020.06.03 10:12

Szilágyi Vladimirt érdekli a magyar válogatott; Szöllősi Szabolcs vezérszerepben

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

 

Megfordult az újvidéki Vojvodinában, a dunacsébi CSK-ban, a Timokban, a temerini Szlogában, mígnem 2016-ban megérkezett a Topolyai SC-hez. A csapat akkor még csak a harmadik ligában szerepelt, most viszont már Szilágyi Vladimir a szerb élvonal góllövőlistájának éllovasa 15 találattal. A 28 éves csatár lapunknak elmondta, 20 évesen csaknem hátat fordított a labdarúgásnak, mert úgy érezte, ok nélkül ül a padon, de szerencsére a szülei meggyőzték arról, hogy folytassa. Az interjúból kiderül az is, miként reagálna arra, ha meghívást kapna a magyar válogatottba.

2022-ig szerződést hosszabbított a Dabas kézilabdacsapatával Szöllősi Szabolcs. A keret a nyáron jelentősen megfiatalodik: tizenegyen már távoztak, viszont a klub a jövő héten várhatóan bejelenti az új játékosokat. A Nemzeti Sportnak a 31 éves, 76-szoros válogatott beálló elmondta, új helyzettel szembesül, ugyanis ő lesz a rangidős, amire még sosem volt példa a pályafutása során. Felidézte, milyen élmény volt, amikor 19 évesen Csurgóra került Veszprémből. Dabason most már vezérszerepet játszik, s közben gyakorló édesapaként két gyermeket nevel otthon.

Földházi Zsófia, az Újpest öttusázója nem tagadja, neki bizony jól jött az olimpia elhalasztása. A háromszoros világ- és egyszeres Európa-bajnok, egyéniben ugyancsak Eb-győztes sportolónak az elmúlt két-három év sikereket és hullámvölgyeket egyaránt hozott. A 2019-es idényt sérülésekkel küzdötte végig, és ezt pszichésen elég nehéz volt megélnie, a mélyről kellett visszatornáznia magát. Most új esélyt kapott, s hihet abban, hogy sikerül olimpiai kvalifikációt szereznie, és mutathatja majd Tokióban, mire képes – lábában egy rácsontosodott csavarral.

2020.07.06 19:50:20

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A mai futball nincs híján az álszentségnek, ám a »bocs« nálam kiveri a biztosítékot, hiszen a mentegetőzés a hívek érzelmeire hat egy olyan világban, amelyben a »Profik vagyunk!« jelszó alapján nem játszhat az érzelgősség.

2020.07.02 10:53:21

Egyéb egyéni KOVÁCS GERGELY (Képes Sport)

Megnéztük, hogy a legnépszerűbb sportágakban a kortárs ikonok mire jutottak 33 év alatt.

2020.07.05 11:26:11

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A 25 éves korábbi Supercar-versenyző egyes hírek szerint új munkájával heti 25 ezer dollárt tehet zsebre.