SZABÓ GÁBOR 2019.09.21 17:32 Frissítve: 2019.09.21 18:48

Súlyemelő-vb: a kapitány nem tudja, merre jár Magát Krisztina

A három tagból álló magyar miniválogatott megérkezett a súlyemelő-világbajnokság színhelyére, természetesen Magát Krisztina nélkül, akiről szerdai nyomtatott számunkban megírtuk, hogy sérülés miatt távol marad a kulcsfontosságú kvalifikációs viadaltól. De akkor miért csodálkozik a szövetségi kapitány, hogy nem utazott velük Pattayára...?

Akkor most miért hagyja ki a vb-t Magát Krisztina?  (Fotó: MTI, archív)

 

„Fogalmam sincs, mi történhetett, megsérült vagy más a gond, hiszen megvolt a repülőjegye is, és velünk együtt kellett volna eljönnie Budapestről – mondta az MTI érdeklődésére (ma, tehát szombaton!) a válogatott szövetségi kapitánya, Gyurkovics Ferenc. – Nekem nem jelezte, hogy mi az oka otthon maradásának.”

No, ehhez képest a szerdai nyomtatott Nemzeti Sportban maga Magát nyilatkozta a következőket:

„Nem megyek a világbajnokságra, és az olimpiai álmom is szertefoszlott... – nyelte a könnyeit. – A délelőtti edzésen megroppant, »visszareccsent« a térdem. Ne haragudjon, többet most képtelen vagyok mondani...

A nyári játékokon még sohasem szereplő Magát azért siratta a tokiói szereplést (amelynek érdekében tavaly az óvónői állását is otthagyta...), mert súlyos sérülése miatt biztosan nem lesz versenyeredménye az október 31-én véget érő második kvalifikációs időszakban. (A harmadik november 1-jén kezdődik, és 2020. április 30-ig tart.)

A 30 éves Magátot 2013 szeptemberétől két évre tiltották el a versenyzéstől oxandrolon használata miatt, később visszatért, és a 2018-as Európa-bajnokságon összetettben és lökésben ezüst-, szakításban aranyérmet akasztottak a nyakába. Ugyanakkor tudni kell: hét európai ország egyéves büntetését töltötte, így versenyzői nem szerepeltek Bukarestben.

Ennyit a háttérről, ugyanakkor hatalmas kérdőjelek ágaskodnak. Hogy lehet, hogy a szövetségi kapitány, és ezek szerint úgy ahogy van, a Magyar Súlyemelő-szövetség semmit sem tud a versenyzőről.

Hiszi a piszi...

Már abban sem hiszünk, hogy sérülés miatt volt kénytelen nem felhasználni a repülőjegyét.

 

2019.10.19 22:32:43

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Most, miután Vígh György elhunyt, legszívesebben arról rendelkeznék, hogy a hétvégén az ország minden sporteseményén egyperces csenddel adózzanak az örök testnevelőknek.

2019.10.18 19:35:02

Egyéb egyéni VINCZE SZABOLCS

A Világsakkfesztivál díszvendége erősnek érzi az orosz és magyar sakkéletet is, de szerinte Indiáé a jövő.

2019.10.17 15:51:43

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Megdöbbentek az edzőim azon, hogy milyen gyorsan alkalmazkodtam az új kihívásokhoz (x).

2019.10.14 23:26:58

Egyéb egyéni MTI

A mieink három győzelemmel és egy vereséggel állnak Aberdeenben.

2019.10.14 10:58:56

Egyéb egyéni Munkatársainktól

Válogatott kosarasok mellett korábbi szövetségi kapitányra is lehetett voksolni vasárnap.