Sportpolitika: ezzel a döntéssel a DVTK régi vágya teljesült

Vágólapra másolva!
2019.04.11. 13:28
Kiemelt vidéki nagy egyesület lett a Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Köre, a DVTK a vidéki sportklubok közül elsőként kapta meg ezt a titulust – jelentette be Sántha Gergely, a klub elnöke miskolci sajtótájékoztatóján csütörtökön.  

A sportvezető úgy fogalmazott: ezzel a döntéssel a DVTK régi vágya teljesült.ezzel a döntéssel a DVTK régi vágya teljesült.

Mint mondta: a számos sportágat – egyebek mellett labdarúgás, kosárlabda, birkózás, kézilabda, asztalitenisz, röplabda, e-sport, short track, cselgáncs, muay thai, műkorcsolya, jégkorong, valamint triatlon, kerékpár, darts, atlétika és kajak-kenu – magába foglaló DVTK több száz sportolója jelentheti ki, hogy kiemelt nagy egyesülethez tartozik.

A Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) már régóta javasolt és kezdeményezett egy, a fővárosi kiemelt sportegyesületek mintájára kialakított programot, amely a vidéki nagy sportszervezeteket veszi célba. A SOSZ koncepciója az volt, hogy a fővároson kívül vidéken is működnek olyan sportszervezetek, amelyek sportszakmai munkájuk, méretük, tradíciójuk és eredményességük alapján a fővárosi kiemelt sportegyesületek (MTK Budapest, BVSC-Zugló, FTC, UTE, Vasas SC, BHSE) mintájára kiemelt támogatásban részesülhetnek.

A Magyar Közlöny tavaly év végén tette közzé, hogy tíz vidéki sportszervezet sportszakmai többletfeladatainak ellátásához kapott támogatást. A Diósgyőri VTK, a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft., a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club és a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club egyenként 220 millió forintot, másik öt sportszervezet. a Szombathelyi MÁV Haladás Vasutas Sportegyesület, a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft.. a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola, a Dunaferr Sportegyesület és a Tatabányai Sport Club pedig 180 millió forint támogatást nyert el.

Ezen kívül a DVTK további 330 millió forintot nyert el az észak-magyarországi labdarúgás utánpótlásképzési hálózatának működtetésére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik