Sportlövő-vb: Sidi Péter 14. lett légpuskában

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.09.08. 13:53
Sidi Péter 14. lett férfi légpuskában, így nem jutott döntőbe, s kvótát sem szerzett a granadai olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokság hétfői nyitó napján. Veres Ádám 41., Háner Tamás pedig a 93. lett a 116 fős mezőnyben.
A négy évvel ezelőtti vb-n ebben a számban ezüstérmes Sidi 624.8 körös eredményt ért el a 60 lövéses alapversenyben, a nyolcas döntőhöz pedig minimum 626.3 körre volt szükség. Ebben a számban hat riói kvótát osztanak ki a vb-n, így Sidinek ezúttal nem sikerült olimpiai indulási jogot szereznie, ám Granadában még két olimpiai számban, a kisöbű szabadpuska fekvő, illetve a 3x40 lövéses összetett versenyben lesz lehetősége a javításra. Összetettben ráadásul címvédőként lép majd lőállásba. Sidi versenye után a Kossuth Rádiónak arról beszélt, kiváló formában érkezett a vb-re, s a mostani kudarc elsősorban azon múlt, hogy egy nappal később utazott ki Granadába, mint kellett volna. „Beestünk egy egynapos utazás után éjfélkor, és másnap hajnalban a hivatalos edzésen úgy kellett rész venni, hogy a felszerelés-kontrollt sem tudtuk előtte megcsinálni, csak délután, majd megint edzés. Ez nagyon sokat kivett belőlem” – mondta Sidi, aki ugyanakkor bízik benne, hogy a hátralévő két számban meg tudja szerezni az ötkarikás indulási jogot.

Puskában és pisztolyban is elég egyetlen számban kvótát szereznie egy lövőnek, mert a többiben automatikusan részt vehet a játékokon, ha elérte az olimpiai alapszintet.

A vb másik két magyarja közül Veres Ádám 621.6 körrel lett 41., míg Háner Tamás 612.3-mal 93., a csapat a 17. helyen végzett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik