Sportlövő-vb: Sidi és Péni is lemaradt a döntőről

Vágólapra másolva!
2018.09.03. 08:29
Férfi és női légpuskában sem jutott döntőbe magyar versenyző a dél-koreai Csangvonban zajló olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokság hétfői versenynapján, amelyen Sidi Péter a 11., Péni István pedig a 12. helyen zárt.  

Érmes, egyúttal olimpiai kvalifikációs reményekkel várta a hétfőt a magyar küldöttség, mivel a férfi puskások 10 méteres versenyében az egyik legnagyobb favoritnak Péni István számított, aki idén szinte minden versenyén kiemelkedően teljesített, és a világranglista vezetőjeként érkezett a vb-re. Az UTE lövője mellett ráadásul a magyar csapat másik reménysége, a légpuskában háromszoros Európa-bajnok, olimpiai ötödik Sidi Péter is ott volt a mezőnyben.limpiai kvalifikációs reményekkel várta a hétfőt a magyar küldöttség, mivel a férfi puskások 10 méteres versenyében az egyik legnagyobb favoritnak Péni István számított, aki idén szinte minden versenyén kiemelkedően teljesített, és a világranglista vezetőjeként érkezett a vb-re. Az UTE lövője mellett ráadásul a magyar csapat másik reménysége, a légpuskában háromszoros Európa-bajnok, olimpiai ötödik Sidi Péter is ott volt a mezőnyben.

A két magyar közül ezúttal a komáromiak 39 éves versenyzője, Sidi teljesített jobban, ám a fináléról ő is lemaradt, bosszantóan kis különbséggel: 627.8 körrel zárta a viadalt, s a végelszámolásnál kiderült, mindössze három tizeddel kellett volna jobb eredmény a döntőhöz.

Sidi a verseny után éppen arról beszélt – a magyar szövetség tájékoztatása szerint ­–, hogy az utóbbi időben nem először fordul elő vele, néhány tizeddel kiszorul a versenyek döntőjéből, ami nagyon bosszantja, különösen azért, mert a fináléban akár nyerhetett is volna.

Péni István versenye a lehető legrosszabbul kezdődött, az első lövése mindössze 9.2 kör volt, majd a második is csak 9,9, így rögtön nagy hátrányból indult, s mivel a folytatásban nem tudott a végéig stabilan erős tízeseket produkálni, 626.8 körrel 12. lett.

„Szomorúak vagyunk, sajnos, nem úgy sikerült ez a verseny, ahogy szerettem, szerettük volna. Petinek és nekem is nagyon kevés kellett volna a döntőhöz. Az elején volt két nagy hibám, ez nem egy szerencsés indítás. Utána próbáltam onnan visszahozni, de sajnos, nem sikerült" – értékelt csalódottan Péni István.

A szám harmadik magyarja, Somogyi Péter 622 körrel az 53. helyen végzett.

A csapatversenyben szintén kevéssel maradt el a nagy eredménytől a három magyar puskás, mivel csupán 1.9 körrel ért el kevesebbet, mint a bronzérmes dél-koreai trió. Igaz, ez végül csak a hetedik helyhez volt elég.

A nőknél a mindössze 17 éves Dénes Eszter jó teljesítményt nyújtott, 621.5 körrel az 59. helyet szerezte meg, Zwickl-Veres Kata pedig 617.4 körrel a 94. lett.

A férfiak versenyében az alapban és a fináléban is remeklő orosz Szergej Kaminszkij szerezte meg világbajnoki címet, a nőknél pedig a hazai Hana Im győzött. Mindkét számban az első négy helyezett szerzett indulási jogot országának a tokiói játékokra.

SPORTLÖVŐ-VILÁGBAJNOKSÁG, CSANGVON
FÉRFI LÉGPUSKA

1. Szergej Kamenszkij (Oroszország) 248.4 kör
2. Petar Gorsa (Horvátország) 247.5
3. Miran Maricic (Horvátország) 227.3
...
11. Sidi Péter 627.8 (alapverseny)
12. Péni István 626,8
...
53. Somogyi Péter 622
CSAPAT
1. Kína 1887.4 kör
...
7. Magyarország 1876.6

FÉRFI TRAP
1. Alberto Fernandez (Spanyolország) 48 korong
2. Erik Varga (Szlovákia) 47
3. Abdulrahman al-Fajhan (Kuvait) 32
CSAPAT
1. Kuvait 360 korong

NŐI LÉGPUSKA
1. Hana Im (Dél-Korea) 251.1 kör
2. Anjum Moudgil (India) 248.4
3. Dzsung Eun He (Dél-Korea) 228
...
59. Dénes Eszter 621.5 (alapverseny)
...
94. Zwickl-Veres Kata 617.4
CSAPAT
1. Dél-Korea 1886.2 kör

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik