Sportlövő Eb: összetettben a középmezőnyben a kisöbű sportpuskásaink

PIRCS ANIKÓ (Bologna)PIRCS ANIKÓ (Bologna)
Vágólapra másolva!
2019.09.21. 13:50
A középmezőnyben végeztek a magyarok a női kisöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett olimpiai versenyszámában, a legjobban Toma Dorina lőtt, aki 1167 körrel a 29. lett. A fekvő számban bronzérmes Bajos Gitta 1162 egységgel a 38., míg az ugyancsak 1162 kört teljesítő Horváth Lea a 40. helyen zárt.

„Az átlagot, amit elvártam magamtól, meglőttem, és örülök, hogy a versenyen jobban lőttem, mint az edzéseken – értékelt a Nemzeti Sportnak Toma Dorina, a a női kisöbű sportpuska 29. helyezettje. – Kettős érzésekkel zárom az Európa-bajnokságot. Noha nemigen érdemes két versenyt összehasonlítani, az eredményemmel a juniorok mezőnyében elsőként jutottam volna a döntőbe és egy utánpótlás csapat Eb-arany is elúszott így. Másfelől az, hogy a felnőttek között indultunk, hosszú távú befektetés, aminek remélhetően a jövőben meglesz az eredménye.” „Az átlagot, amit elvártam magamtól, meglőttem, és örülök, hogy a versenyen jobban lőttem, mint az edzéseken – értékelt a Nemzeti Sportnak Toma Dorina, a a női kisöbű sportpuska 29. helyezettje. – Kettős érzésekkel zárom az Európa-bajnokságot. Noha nemigen érdemes két versenyt összehasonlítani, az eredményemmel a juniorok mezőnyében elsőként jutottam volna a döntőbe és egy utánpótlás csapat Eb-arany is elúszott így. Másfelől az, hogy a felnőttek között indultunk, hosszú távú befektetés, aminek remélhetően a jövőben meglesz az eredménye.”

„Egyik testhelyzetből sem lőttem igazán jól, de végzetesen rosszul sem. A kiszámíthatatlanul fújó szélben végül is rendben van ez az eredmény. A felnőttmezőny teljesen más, mi mindhárman juniorkorú versenyzőként indultunk az Európa-bajnokságon. A tapasztalatok mellett fekvőben egy bronzérmet is sikerült nyernem, aminek továbbra is nagyon örülök, bár így a verseny végére kicsit már feledésbe merült” – mondta a verseny után Bajos Gitta.

„Elképesztően teljesítettek a legjobbak, azáltal, hogy távol voltam az eredményüktől, és nem egy-két körön múlott a jobb helyezés, némiképp nyugodtabb vagyok, még akkor is, ha rosszul lőttem. Rettentően izgultam az elején, de miután a 16. lövés után kijöttem a lőállásól, megnyugodva mentem vissza. Sajnálom, hogy ellőttem az első tizenötöt. Csalódottságot leginkább azért érzek, mert jó formában érkeztem, jól lőttem az versenyt megelőző edzéseken. Annak viszont vagyon örültem, hogy a testvérem eljött megnézni a versenyemet” – tekintett vissza a 40. helyezett Horváth Lea.

A Nemzeti Sportot Bolognából tudósítja: Pircs Anikó, Tumbász Hédi (fotó)

SPORTLÖVŐ EURÓPA-BAJNOKSÁG
FÉRFI 50 MÉTER PUSKA, ÖSSZETETT

1. Petr Nymbursky (Csehország) 457.9 kör
2. Filip Nepejchal (Csehország) 457.5
3. Jon-Hermann Hegg (Norvégia) 442.8
...9. Péni István 1175 kör (alapverseny)
...11. Sidi Péter 1175 (alapverseny)
...28. Pekler Zalán 1168 (alapverseny)

CSAPATVERSENY
1. Norvégia (Simon Claussen, Henrik Larsen, Jon-Hermann Hegg) 3540 kör – világcsúcs
2. Csehország (Petr Nymbursky, Filip Nepejchal, David Hrckulak) 3526
3. MAGYARORSZÁG (Pekler Zalán, Péni István, Sidi Péter) 3518

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik