PIRCS ANIKÓ, TUMBÁSZ HÉDI (Wroclaw) 2020.02.28 14:24 Frissítve: 2020.02.28 15:54

Sportlövő Eb: aranyéremért lő a Péni, Dénes puskás páros

Kiválóan kezdték a puskások a wroclawi 10 méteres olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságot, a Péni István, Dénes Eszter kettős aranyéremért lőhet az új olimpiai versenyszámban, vegyes párosban. A női pisztolyosoknál nem alakultak jól az eredmények, a magyar hármasból Major Veronika szerepelt a legjobban, a 16. helyen végzett.

Dénes Eszter és Péni István világcsúccsal kezdett (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Az Újpesti TE duója lehengerlően kezdte a viadalt, az alapversenyből 631.7 körös Európa-csúccsal – amelyről aztán kiderült, hogy világcsúcs is egyben –  jutott a legjobb nyolc közé. 

A döntő 16 órakor kezdődik a lélegzetelállító Centenáriumi Csarnokban.

A történelmi épület 1911 és 1913 között abban az időben épült, amikor a lengyel város a Német Birodalom része volt. A multifunkcionális létesítmény – amelyben kiállításokat, koncerteket és operaelőadásokat éppúgy rendeznek, mint sporteseményeket – arányaival és méreteivel, tágas tereivel, betonkupoláival és árkádsorával impozáns látványt nyújt.

Impozáns az Eb-helyszín (Fotó: Tumbász Hédi)

Ami a többi szakágat illeti...

A pénteki programban érem- és kvótaeséllyel léptek lőállásba a magyar női pisztolyosok – sem egyik, sem másik nem sikerült. A Fábián Sára Ráhel, Major Veronika, Sike Renáta hármasból Major szerepelt a legjobban, ám ezúttal a szakág keszthelyi klasszisa is visszafogottan teljesített: 571 körrel a 16. helyen végzett, míg Sike jelentősen elmaradt az elmúlt hónapokban sorra lőtt eredményétől, 563 körrel 41.-ként zárt, ezáltal messze volt attól, hogy tokiói indulói jogosultságért küzdhessen. A nyolcas döntőhöz 574 kört kellett lőni, kvótát ért a nyolcadik, valamint az alapverseny kilencedik helye is.

Majorhoz hasonlóan 571 köregységet teljesített Fábián Sára Ráhel is – a 18 éves tehetség elégedett volt az eredményével pályafutása második felnőtt-világversenyén.

Úgy érzem, segített, hogy korábban a riói világkupa-viadalon már versenyeztem a felnőttek között. Nagyon élveztem a versenyt, noha az elején akadt egy kis gond a koncentrációmmal, a folytatásban össze tudtam magam szedni. Voltak hullámvölgyeim, de mindegyikből ki tudtam jönni, és sok szép sütésem volt, aminek örülök, és az eredményemmel is elégedett vagyok – értékelt a 19. helyen végző Fábián Sára Ráhel.

A magyar csapat a negyedik helyen jutott be a vasárnapi csapatviadal negyeddöntőjébe.

2020.03.27 21:31:52

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Viharos időszak volt, de a sportvilág csak nehezen fogta fel, hogy vannak fontosabb dolgok is, mint futni, ugrani, úszni, labdázni. Magyarországon különösen igyekeztek elhessegetni a borús jóslatokat.

2020.03.26 22:28:59

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Még meg is tudják magyarázni a – megmagyarázhatatlant.

2020.03.25 23:32:01

Egyéb egyéni MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Amikor jönnek sorra az információk, hogy melyik bajnokságban meddig nem játszanak egészen biztosan, akkor az ilyen esetek derítenek jobb kedvre. Megmutatják, hogy a sportvilág minden szorult helyzetből megtalálja a kiutat.

2020.03.25 23:24:45

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Abe Sinzo már ki is mondta a bűvös szót.